Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Γοητεία... με μία κίνηση του κεφαλιού


Γοητεία... με μία κίνηση του κεφαλιού

24/11/2010 11:51:00 πμ










Το μυστικό της γοητείας βρίσκεται στην κλίση του κεφαλιού! Αυτό που πρέπει να ξέρει ο καθένας είναι πώς να γέρνει σωστά το κεφάλι του... Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail, ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει πολύ πιο ελκυστικό τον εαυτό του αρκεί να ξέρει ποια στάση του κεφαλιού του ταιριάζει.

Οι γυναίκες είναι πιο γοητευτικές όταν τεντώνουν το κεφάλι μπροστά και κοιτάνε ελαφρά προς τα πάνω. Αντιθέτως, οι άνδρες φαίνονται πιο αρρενωποί αν γέρνουν το κεφάλι τους ελαφρά προς τα πίσω και κοιτούν χαμηλά κάτω από τη μύτη τους. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτές οι κλίσεις είναι και πιο γοητευτικές και οφείλονται στις διαφορές ύψους ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες.

Ερευνητής του Πανεπιστημίου του Νιουκάστλ της Αυστραλίας δήλωσε: «Η ελκυστικότητα του ανθρώπινου προσώπου έχει εξεταστεί σε μεγάλη διάσταση με εξελικτική προοπτική. Αλλά, παρόλο που η επιρροή των γυναικείων και ανδρικών χαρακτηριστικών είναι ευρέως γνωστή, υπάρχει κενό στη γνώση μας τι ακριβώς θεωρείται θηλυκό ή αρρενωπό στα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου προσώπου. Η έρευνα έδειξε ότι ο τρόπος που γέρνουμε το κεφάλι αντανακλά τη γοητεία μας στο αντίθετο φύλο».

Οι ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να αξιολογήσουν μέσω κομπιούτερ 3D μοντέλα σε διάφορες στάσεις προσώπου. Ο επικεφαλής ερευνητής δήλωσε στο περιοδικό «Evolutionary Psychology» ότι τα ευρήματα της μελέτης έδωσαν στοιχεία για να αποκαλύψουν «τα μυστήρια του ερωτικού ταιριάσματος».

Τώρα, οι μελετητές εξετάζουν αν οι άνθρωποι υποσυνείδητα λαμβάνουν ιδιαίτερες στάσεις όταν φλερτάρουν, ενώ τονίζουν πως «τα ευρήματά μας έχουν σημαντική συμβολή στο να κατανοήσουμε τον ρόλο της γοητείας του προσώπου στην εξέλιξη του ανθρώπου». http://www.real.gr