Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΜήνυμα του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Καρπενησίου Βαγγέλη Καρφή



Αγαπητοί δημότες
Η Χώρα μας περνάει μια βαθειά και πρωτόγνωρη δημοσιονομική κρίση, το κόστος της οποίας κληθήκαμε να πληρώσουμε άδικα εμείς οι μισθωτοί οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες ακόμα και οι άνεργοι με την έμμεση φορολογία. Μια κρίση που επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητά μας αφού αναγκαζόμαστε να κάνουμε περικοπές ακόμα και στις σπουδές των παιδιών μας. Σε αυτή την κατάσταση οδηγηθήκαμε εξαιτίας του στρεβλού πολιτικού μας συστήματος το οποίο «επέτρεπε» σε συγκεκριμένες οικογένειες της πολιτικής αριστοκρατίας ή άλλοιώς της πολιτικής μπουρζουαζίας, να λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο και σε συγκεκριμένους μεγαλοεπιχειρηματίες να φοροδιαφεύγουν συστηματικά σε βάρος των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων.
Σε αυτές τις εκλογές στηρίζουμε και πρέπει να ψηφίσουμε πολίτες έντιμους, που ζουν ανάμεσά μας, που βιώνουν τα ίδια προβλήματα με το λαό, ψηφίζουμε ανθρώπους που έχουν βιώσει την ανεργία, το μεροκάματο, ψηφίζουμε αυτοδιοικητικούς με εμπειρία, γνώσεις και ικανότητες για να μπορούν να διαχειριστούν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των Δημοτών με διαφάνεια, με συνέπεια και κυρίως με ανιδιοτέλεια.

Το τελευταίο εξάμηνο δουλεύουμε για τον Καλλικράτη. Με προτάσεις μου δημοπρατήσαμε έργο προϋπολογισμού 96.000 ευρώ για την ενοποίηση των μηχανογραφικών συστημάτων των έξι Δήμων που συνενώνονται και επίσης καλύψαμε το κενό της νομοθεσίας με ένταξη συγκεκριμένου ποσού στο προϋπολογισμό μας για την υλοποίηση της απογραφής των περιουσιακών στοιχείων των 6 υφιστάμενων Δήμων μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη του 2011 με δεδομένο ότι ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου θα μπορεί να υλοποιείται από τον Μάρτη του 2011. Με τις δράσεις μας αυτές που ήδη υλοποιούνται ο νέος Δήμος Καρπενησίου γρήγορα εύκολα και με ασφάλεια θα αποτελέσει ένα ομοιογενές σύνολο με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραπέρα πορεία του.
Με πρότασή μου υποβάλλαμε πρόσφατα στην ψηφιακή σύγκλιση δύο έργα και για τους έξι υφιστάμενους δήμους, το πρώτο αφορά τον εμπλουτισμό του προγράμματος ¨βοήθεια στο σπίτι» με την καθιέρωση της κάρτας ιατρικής πρόληψης του ηλικιωμένου και παράλληλα την εγκατάσταση σε κάθε σπίτι ηλικιωμένου, συστήματος για την άμεση ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας φροντίδας του Δήμου σε περίπτωση ανάγκης. Το δεύτερο έργο αφορά πρόταση στην πράσινη ανάπτυξη και την εξοικονόμηση ενέργειας άρα και εξοικονόμηση κόστους κατά περίπου 80% από την εφαρμογή ενός συστήματος τηλεδιαχείρησης του δημοτικού φωτισμού. Έτσι λοιπόν εξοικονομούμε κόστος από τη μια δράση και να στηρίζουμε άλλες δράσεις όπως το «βοήθεια στο σπίτι» και αυτή είναι η φιλοσοφία μας σε περιόδους ύφεσης εκτός από την συνεχή διεκδίκηση να κάνουμε τις ελλείψεις πλεονεκτήματα. Εμείς δεν τάζουμε, δεν διορίζουμε, εμείς δημιουργούμε δομές, υλοποιούμε προγράμματα τοπικών πρωτοβουλιών απασχόλησης και δημιουργούμε κίνητρα σε επιχειρήσεις μέσα από προγράμματα αστικής ανάπτυξης για να αυξήσουμε την τοπική απασχόληση και να τονώσουμε την τοπική αγορά.

Τέλος για πρώτη φορά είμαι υποχρεωμένος να δώσω και κάποια ενδεικτικά στοιχεία της ταυτότητάς μου σε ότι αφορά τα οκτώ χρόνια ενασχόλησής μου με την αυτοδιοίκηση.
2003-2004 ως πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης δεν έλαβα την αμοιβή μου περίπου 15.000 ευρώ την οποία διέθεσα στην επιχείρηση ενώ παράλληλα είχαμε ένα σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα το οποίο και σήμερα εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις των δύο αυτών χρήσεων.
Εκπόνησα οικονομοτεχνική μελέτη με στοιχεία τα οποία ελήφθησαν νόμιμα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σε σχέση με απαίτηση τρίτου έναντι του Δήμου και του Κτελ, η οποία υιοθετήθηκε από τα αρμόδια δικαστήρια με αποτέλεσμα η απαίτηση τρίτου να κυμανθεί σε πραγματικά επίπεδα και να ωφεληθεί ο Δήμος και το Κτελ με το ποσό περίπου των 600.000 ευρώ.
Υπέβαλα δύο ερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων επί δύο διαφορετικών Κυβερνήσεων (2008, 2010) για την πληρωμή εργαζομένων στην μερική απασχόληση του Δήμου και άμεσα διευθετήθηκε το θέμα και στις δύο περιπτώσεις.
Για εκείνο όμως που είμαι υπερήφανος σε σχέση με τις αρμοδιότητές μου και θεωρώ ότι ο Δήμος αποτελεί πρότυπο, είναι η διαχείριση υποθέσεων των πολιτών με την φιλοσοφία των ίσων αποστάσεων και με την ίδια αντιμετώπιση όλων των δημοτών πέρα από κόμματα και χρώματα και σε δύο περιπτώσεις προσφυγών πολιτών, υπήρξε η απόλυτη στήριξη από την υπηρεσία του Συνηγόρου του Πολίτη σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των ζητημάτων από την πλευρά μου.

Ζητώ την ψήφο σας γιατί είμαι ένας από σας, ζω στον τόπο χρόνια με την οικογένειά μου και με δυσκολία πληρώνω τα δάνεια για την πρώτη κατοικία μου όπως οι περισσότεροι πολίτες σήμερα, γιατί στα οκτώ χρόνια ενασχόλησής μου με την αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι εναντίον μου και σε αυτό επιμένω και προκαλώ οποιονδήποτε, γιατί δεν έγινα ποτέ «μαυρογιαλούρος» στην αυτοδιοίκηση.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς


Ο υποψήφιος Δήμαρχος
Βαγγέλης Καρφής
Οικονομολόγος
Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία