Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Επισκέψεις Κλ.Περγαντά


Επισκέψεις Κλ.Περγαντά
Συντάχθηκε απο τον/την Ιωάννα Καραγιάννη
Από το Φουρνά ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου τη περιοδεία του στην Ευρυτανία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς όπου διαπίστωσε ότι το κλίμα της νίκης του συνδυασμού του από την πρώτη Κυριακή επικρατεί πλέον σε όλες τις περιοχές της Στέρεας.

Ο κ. Περγαντάς μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους αρχικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Ηλία Παπουτσόπουλο, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής. Τα προβλήματα του οδικού δικτύου είναι από τα σημαντικότερα και ο δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη παρεμβάσεων ζητώντας να γίνει εύκολα προσβάσιμος ο δρόμος που οδηγεί προς τη Φθιώτιδα, τη Καρδίτσα αλλά και προς το Καρπενήσι Ζήτησε επίσης την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον δήμο Κτημενίων, την αξιοποίηση των κατοικιών που ανήκουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ έθεσε και το θέμα του βιολογικού καθαρισμού που αφορά στην ευρύτερη περιοχή. Στα προβλήματα του οδικού δικτύου επικέντρωσε στο Κρίκελλο ο δήμαρχος Γιάννης Σταμάτης ο οποίος ζήτησε την συνέχιση της χρηματοδότησης του δρόμου Δομνίστα – Σκοπιά – Ροσκά.

Επίσης ζήτησε την χρηματοδότησης του ΣΧΟΑΠ από το ΠΕΠ Στερεάς, την δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου ενώ δεν παρέλειψε να αναδείξει το μείζον θέμα του βιολογικού καθαρισμού. Στη συνέχεια ο κ. Περγαντάς πήγε στο Προυσό όπου επισκέφθηκε το μοναστήρι δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελληνορθόδοξη ιστορία του ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους για θέματα τουριστικής ανάπτυξης μέσω δράσεων του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα». Επόμενος σταθμός ήταν ο δήμος Ποταμιάς. Εκεί ο δήμαρχος Γιάννης Ίβρος και οι κάτοικοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Περγαντά στον οποίο τέθηκαν και πάλι προβλήματα του οδικού δικτύου αλλά και ζητήματα ανάπτυξης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος σε μια περιοχή με πλούσιες φυσικές ομορφιές που σπάνια συναντά κανείς. «Η Ευρυτανία και οι περιοχές που επισκεφθήκαμε σήμερα είναι από τις πλουσιότερες σε φυσικές ομορφιές. Οι ορεινοί όγκοι της, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για ολόκληρη τη Στερεά, μέσα από την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής, με σχέδιο και πρόγραμμα δράσης», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί στο πλευρό των κατοίκων για την ικανοποίηση των αιτημάτων που του έθεσαν και επιπλέον, όσα από τα ζητήματα αφορούν στην αιρετή περιφέρεια, θα ιεραρχηθούν και θα δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Τη σφραγίδα για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές βάζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς που ολοκλήρωσε ένα κύκλο επισκέψεων στη Λοκρίδα.

Χθες το απόγευμα Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ο κ Περγαντάς μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θωμά Στάικο, υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και Βουλευτές επισκέφθηκε την Αταλάντη όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Σκαμπερδόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο, φορείς και κατοίκους της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το δήμαρχο ο κ. Περγαντάς συζήτησε μαζί του για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο δήμο. Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα των διοδίων που ταλαιπωρεί τους κατοίκους οι οποίοι καθημερινά επιβαρύνονται οικονομικά για τις μετακινήσεις τους αλλά και στο ζήτημα της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ.

Επίσης έγινε αναφορά στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, που διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, βάση των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Τόνισε ακόμα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί το σχέδιο για τις οι χρήσεις γης ώστε να καταστεί γνωστό τι είδους επενδύσεις, στον τουριστικό, τον αγροτικό ή τον βιομηχανικό τομέα μπορούν να αναπτυχθούν και σε ποια περιοχή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στο θέμα των σύγχρονων υποδομών που απαιτούνται για τα σφαγεία καθώς και στην αναβάθμιση του λιμανιού.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς γνώστης των προβλημάτων αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα ζητήματα που ετέθησαν αλλά και στους τρόπους επίλυσης που για τα περισσότερα είναι η χρηματοδότηση τους μέσα από το ΕΣΠΑ

Αναφερόμενος στο θέμα τον διοδίων ο κ. Περγαντάς επεσήμανε πως πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο ώστε να σταματήσει η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων της περιοχής στις μετακινήσεις τους. Επίσης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μη δοκιμάζεται η περιοχή και οι κάτοικοί της στις περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων. «Θα προωθηθούν κατά προτεραιότητα έργα που έχουν ώριμες μελέτες για ένταξη στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς ενώ σε ότι αφορά το ΧΥΤΑ στάθηκε ιδιαίτερα στο ομόφωνο ψήφισμα των ΦοΔΣΑ που προέκυψε το καλοκαίρι στη Θήβα, το οποίο θεωρεί σημαντικό για την επίλυση του προβλήματος. Ολοκληρώνοντας ανέδειξε για ακόμα μια φορά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του προγράμματός του, που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Με σεβασμό στον πολίτη και συνεχή διάλογο ως Αιρετή Περιφερειακή Αρχή μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμπρακτες απαντήσεις στις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών», τόνισε ο κ. Περγαντάς http://www.lamiastar.gr/