Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010


Κοινή σύσκεψη και δράση απο τα εργατικά κέντρα της περιφέρειας

Κοινό ψήφισμα ανακοίνωσαν τα εργατικά κέντρα Εύβοιας,, Ευρυτανίας, Θήβας, Λιβαδειάς, και Φθιώτιδας που συγκεντρώθηκαν στην Λειβαδιά.
"Τα Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς, Θήβας, Εύβοιας, Β.Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Χαλκίδα, συζήτησαν τις σκληρές αντιλαϊκές συνθήκες που διαμορφώνει ενάντια στους εργαζόμενους η εφαρμογή του μνημονίου και διαπίστωσαν την έλευση ενός «Θερμού χειμώνα» για την εργατική τάξη και το λαό συνολικότερα.Οι απολύσεις, η εντεινόμενη ανεργία, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, ο περιορισμός των εισοδημάτων, οδηγεί τους εργαζόμενους στην φτώχεια και το κοινωνικό περιθώριο.
Η ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό, διαμορφώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, πλήττοντας καίρια το σύνολο των εργαζομένων προς όφελος της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου.Οι πρακτικές αυτές είναι αντιαναπτυξιακές και δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση και την ύφεση που διαμόρφωσαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.Οι όροι του μνημονίου είναι άδικοι και στοχεύουν μονομερώς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους, επιτείνοντας την ανεργία , την ανασφάλεια και την κοινωνική αδικία.Αυτές τις πολιτικές οι εργαζόμενοι τις απορρίπτουν συνολικά.
* Αντιστεκόμαστε και αντιδρούμε. Ξαναβρισκόμαστε στο πεδίο του αγώνα, με ενότητα και αποφασιστικότητα για να αποτρέψουμε την ανατροπή που επιχειρούν κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ. και Τράπεζα της Ευρώπης, στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
* Καλούμε όλα τα Σωματεία της δύναμής μας, το σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, σε μαζική συμμετοχή, στην συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΣΕΕ στις 6.30΄το απόγευμα του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υπέρογκες αυξήσεις στα διόδια των εθνικών οδών, που περιορίζουν αισθητά το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησής μας και της χρήσης του Εθνικού μας δικτύου, υποστηρίζουμε ενεργά τις κινήσεις πολιτών « ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ », συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της ίδιας μέρας για το άνοιγμα των διοδίων και την ελεύθερη χρήση του Εθνικού δικτύου.
Η συμμετοχή μας, η ενότητα και η αγωνιστικότητα μας θα δώσουν μια βροντερή απάντηση σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν χωρίς εμάς.Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να λείψει από αυτό το προσκλητήριο."