Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010


Θήβα: Συνάντηση φορέων διαχείρισης απορριμμάτων

Express.gr



Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων και παράλληλα να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ στη Στερεά Ελλάδα, διαπιστώνουν σε ψήφισμά τους 11 εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης απορριμμάτων που συναντήθηκαν στη Θήβα. Εκτιμούν πως πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, επανεξετάζοντας και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τους ΧΥΤΑ.

Σε ψήφισμά τους, που κατέθεσαν στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου και κοινοποιούν στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο οι 11 εκπρόσωποι των φορέων από τη Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Φωκίδα, την Εύβοια και την Ευρυτανία διαπιστώνουν ότι "υπάρχουν λύσεις" μέσα στα όρια των υφιστάμενων οικονομικών δυνατοτήτων και ζητούν "ως πρώτο βήμα την άμεση κατάρτιση τεχνοοικονομικής μελέτης σκοπιμότητας για το σύνολο των απαιτούμενων δράσεων & έργων στην Περιφέρεια" όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους. Ακόμη, σημειώνουν πως οι οποιεσδήποτε κινήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τη μελέτη σκοπιμότητας που πρέπει να γίνει άμεσα και παράλληλα ζητούν να "…εξετασθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης για αγορά ή ενοικίαση κινητού εξοπλισμού προδιαλογής των απορριμμάτων, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος και να κλείσει το σύνολο των ενεργών ΧΑΔΑ της Περιφέρειας".

Είναι η πρώτη φορά που κάθονται στο ίδιο τραπέζι οι εκπρόσωποι των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων και αυτό γίνεται μπροστά στην απειλή να επιβληθούν πρόστιμα από την Ε.Ε..http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/