Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

AGRAFA NEWS- ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΤ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση.

Η Ισπανική κρατική τηλεόραση «TVE1» και συνεργείο της δημοφιλέστερης τουριστικής Ισπανικής εκπομπής «Aqui la tierra», φιλοξενήθηκαν στην Εύβοια το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου στο πλαίσιο στοχευμένου press trip, προϊόν συνεργασίας του ΕΟΤ της Ισπανίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η εκπομπή «Aqui la Tierra» αριθμεί περισσότερους από 1.400.000 τηλεθεατές ανά επεισόδιο και διαπραγματεύεται νέους προορισμούς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Πολιτιστικό στοιχείο των περιοχών που επισκέπτεται και στην Γαστρονομία τους. Η Εύβοια αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της εκπομπής. Παρουσία και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, ξεκίνησε η -πολλά υποσχόμενη- συνεργασία με τον ΕΟΤ της Ισπανίας και την Ισπανική Κρατική τηλεόραση. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα επεισοδίων της δημοφιλούς εκπομπής, τα οποία θα προβληθούν τον επόμενο μήνα. Το καταπράσινο Μονόδρυ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, η Νέα Αρτάκη και ο Ευβοϊκός αποτέλεσαν τα φυσικά στούντιος των 3 επεισοδίων, με την ποιότητα των ανθρώπων και των προϊόντων τους, να επιβεβαιώνουν την επιλογή των Ισπανών. Η εν λόγω δράση αποτέλεσε και την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΕΟΤ της Ισπανίας με απώτερο στόχο το άνοιγμα μιας ακόμα ποιοτικής τουριστικής αγοράς.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «Πιστοί στον Στρατηγικό μας σχεδιασμό, μέρος του οποίου αποτελεί η εξωστρέφεια και το άνοιγμα νέων αγορών, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του ΕΟΤ της Ισπανίας και της εξαιρετικά δημοφιλούς τουριστικής εκπομπής Aqui la Tierra για ένα τηλεοπτικό της ταξίδι στην μοναδική μας Εύβοια. Οι απείρου κάλους φυσικές ομορφιές, τα αξεπέραστα προϊόντα , όπως τα σύκα Κύμης και τα καλύτερα θαλασσινά της Μεσογείου, τα θαλασσινά του Ευβοϊκού, μα πάνω από όλα οι σπουδαίοι άνθρωποι του νησιού μας, αποτέλεσαν τα πολύτιμα εργαλεία και τους καλύτερους πρωταγωνιστές - πρεσβευτές μας, ενθουσιάζοντας τους πολύπειρους συντελεστές της Ισπανικής εκπομπής που αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση για νέα επεισόδια και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.