Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

AGRAFA NEWS-Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) 


 

Η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 στο bar restaurant “Ακαδημία Plus” στη Λιβαδειά.

 

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Καλωσόρισμα απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΒΣΕ κ. Πάνος Λώλος, επισημαίνοντας τη σημασία της βιομηχανίας για την περιφερειακή και την εθνική οικονομία,  απαριθμώντας όσα αναμένονται από την βιομηχανία κατά τη φετινή χρονιά και στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας για την υλοποίηση όλων όσων η σύγχρονη βιομηχανία σχεδιάζει με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση της βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της βιομηχανικής δραστηριότητας για την οικονομία και την απασχόληση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο υπό ανάπτυξη Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης Οινοφύτων, έργο για το οποίο υπάρχει μακροχρόνια και συστηματική συνεργασία Περιφέρειας και ΣΒΣΕ, κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και στην ανάγκη αναβάθμισης του εμπορικού λιμένα Χαλκίδας.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, o οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε  εκτενώς στη θέση που κατέκτησε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, στα οικονομικά επιτεύγματά της αλλά και στις τις προοπτικές ανάπτυξης της βιομηχανίας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, οραματίζεται μια βιομηχανία που μετασχηματίζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, επενδύει στην καινοτομία, τις συνεργασίες και τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού, προσελκύει επενδύσεις και συμμετέχει δυναμικά σε διεθνείς αλυσίδες αξίας με ανταγωνιστικά προϊόντα, δημιουργώντας βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία. Η οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, όπως τόνισε, εργάζεται συστηματικά για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Ελλάδας στο εξωτερικό. Τέλος, ο Υφυπουργός σημειώνοντας την ανάγκη να καταστεί η Ελλάδα ένας ελκυστικός επιχειρηματικός προορισμός, εξήγγειλε ουσιαστικότερες παρεμβάσεις στη βιομηχανική πολιτική της χώρας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πράσινη οικονομία, την αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως μία πύλη εισόδου πράσινης ενέργειας, ενώ εξέφρασε την ευχή  για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων.

 

 

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) κ. Γεώργιος Πιτσιλής με θέμα ομιλίας «Ο ρόλος της ελληνικής φορολογικής διοίκησης στην προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας». Ο κ. Διοικητής αναφέρθηκε στις επιταγές που πρέπει να εκπληρώσει η Α.Α.Δ.Ε. προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο της Υγιούς Επιχειρηματικότητας. Η πρώτη επιταγή αφορά την ταχεία εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, αναφέροντας τα επιτεύγματα της Αρχής εντός του 2023 με τη διεύρυνση των ψηφιακών διαδικασιών μέσω αναβαθμισμένων συστημάτων, την απευθείας σύνδεση της Α.Α.Δ.Ε. με το ΓΕΜΗ, καθώς και την κεντρικοποίηση της Αρχής με την ανάδειξη του συμβουλευτικού ρόλου των 

επιμέρους Εφοριών για τους πολίτες. Ο Διοικητής αναφερόμενος στη δεύτερη επιταγή της πάταξης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, τόνισε την εισαγωγή ψηφιακών εργαλείων ελέγχου και της πλατφόρμας καταγγελιών, ώστε να είναι εφικτή εν τη γενέσει η καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία επιβαρύνει ιδιαιτέρως τους επιχειρηματίες μέσω της επιβάρυνσής τους με δυσμενή μέτρα φορολογικής πολιτικής. Τέλος, ο κ. Πιτσιλής, αναγνωρίζοντας το διττό ρόλο της Α.Α.Δ.Ε. ως όργανο της φορολογικής και της τελωνειακής διοίκησης, έθεσε επί τάπητος τους στόχους της Αρχής για το 2024, οι οποίοι αφορούν την περεταίρω ψηφιοποίηση των διαδικασιών, τον οργανωτικό μετασχηματισμό προς την προσαρμογή στις νέες εξελίξεις, την προώθηση της ανάπτυξης του εξαγωγικού εμπορίου και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αλλά και την οργάνωση του συστήματος εισροών και εκροών στα καύσιμα εν μέσω της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε.

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Βουλευτές κα Θωμαΐς Οικονόμου κ. Γεώργιος Κτιστάκης, κα Γιώτα Πούλου, κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, κα Αικατερίνη Καζάνη και κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας, Ευβοίας και Φωκίδας, κ. Γεώργιος Ντασιώτης, κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης και κ. Γεώργιος Δελμούζος αντίστοιχα, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Μεταφορών, κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Δημήτριος Καραμάνης,  ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Σουλιώτης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, κ. Ιωάννης Γεροντίτης, κ. Αθανάσιος Κυρίτσης και κ. Βασίλειος Αυγερινός αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων κος Γρηγόρης Σταματόπουλος, η διευθύντρια ερευνών στον ερευνητικό οργανισμό ΔιαΝΕΟσις κα Φαίη Μακαντάση, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, κ. Ηλίας Μπακούμης, καθηγητές του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, επιφανείς επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη επιχειρήσεων.

 

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες μέλη του Συνδέσμου EDF Renewables Hellas, ElvalHalcor S.A., Elviomex Alfa, EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ, KERAKOLL ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε., PAPOUTSANIS S.A., POLYECO A.E. και ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Γ.Ε.Τ.

 

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν και στήριξαν με κάθε τρόπο την εκδήλωση και εύχεται καλή και δημιουργική χρόνια.