Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

AGRAFA NEWS -Ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αναβάθμιση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας Δήμου Αγράφων», το οποίο θα υλοποιηθεί με βάση την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της 5ης Υ.Π.Ε Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

 

Σκοπός του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 340.000 ευρώ, είναι η πλήρης συντήρηση και επισκευή της κτιριακής και ηλεκτρομηχανολογικής υποδομής του Π.Π.Ι. Γρανίτσας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων.

 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Προχωρούμε στην αποκατάσταση και ουσιαστική αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων. Παρέμβαση, που έρχεται να προστεθεί στα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτήσαμε για τη βελτίωση 11 Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας. Είναι ζήτημα αρχής για εμάς, κάθε πολίτης, ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη της Περιφέρειάς μας, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Ένα ακόμη σημαντικό έργο, αυτή την φορά για την Πρωτοβάθμια Υγεία του Νομού, συμβασιοποιήθηκε και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Οι εργασίες για την συντήρηση και πλήρη ανακαίνιση του Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας στην Δυτική Ευρυτανία.  Με μότο "Επενδύουμε σε Υποδομές, Επενδύουμε σε εξοπλισμό, Επενδύουμε σε Ανθρώπινο δυναμικό", βελτιώνουμε τις υπηρεσίες υγείας του Νομού μας».