Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

AGRAFA NEWS-Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης επιθεώρησαν έργα, δράσεις και επενδύσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2014-2020Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Κωνσταντίνος Λέμας, στελέχη της Διαχειριστικής αρχής και μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας επιθεώρησαν έργα, δράσεις και επενδύσεις, που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται την επόμενη περίοδο.

 

Παρουσία χωρικών - θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και εκπροσώπων του ά βαθμού αυτοδιοίκησης, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων:

 

Ø  Έργα, όπως το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», το Νέο Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας.

Ø  Επενδύσεις που επιδοτήθηκαν, όπως στις επιχειρήσεις «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΕ», «HALCOR» και «PRESSIOUS ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε» της περιοχής των Οινοφύτων.

Ø  Κοινωνικές δομές, μεταξύ των οποίων το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, ο Ξενώνας και το Συμβουλευτικό Κέντρο θυμάτων βίας στη Λαμία, το Κέντρο Κοινότητας Λοκρών - Παράρτημα ΡΟΜΑ, αλλά και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Λαμίας.

Με αφορμή τις επισκέψεις που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να δούμε έργα και παρεμβάσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 14-20, μαζί με στελέχη της Επιτροπής Παρακολούθησης. Επιβεβαιώσαμε την πλήρη απορρόφηση του προγράμματος, που θα φτάσει στο 110%, αλλά και την ομαλή εκτέλεσή του.

 

»Οι θετικές αναφορές μελών της Επιτροπής για τα έργα και τις δράσεις που επισκέφθηκαν, αποδεικνύουν αυτό που εμείς γνωρίζουμε καλά. Αποδεικνύουν ότι το ΕΣΠΑ έπιασε τόπο! Ότι άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει ο τόπος μας, η Στερεά Ελλάδα, μέσα από τα έργα και τις κοινωνικές παρεμβάσεις, που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους.

 

»Αξιοποιήσαμε κάθε κονδύλι για να καλύψουμε ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική και άλλες κρίσεις. Παράλληλα, εξασφαλίσαμε την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας με βασικά έργα υποδομών και άλλες δράσεις. Με την ίδια στόχευση και σε συνεργασία πάντα με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αξιοποιούμε το νέο ΕΣΠΑ. Για να δούμε την Στερεά Ελλάδα, όπως την αγαπάμε, όπως της αξίζει!»