Τρίτη 23 Μαΐου 2023

AGRAFA NEWS- Διεθνή Έκθεση Οίνων «LONDON WINE FAIR», που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Olympia στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Σημαντική η παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση οίνου LONDON WINE FAIR 2023

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «LONDON WINE FAIR», που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Olympia στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας.

Η έκθεση LONDON WINE FAIR με 41 έτη λειτουργίας αποτελεί την σημαντικότερη επαγγελματική έκθεση κρασιού στην Μεγάλη Βρετανία και είναι αναμφίβολα ένα μοναδικό εκθεσιακό γεγονός που προωθεί το κρασί σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές, σούπερ μάρκετ, κάβες, λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση με το Εθνικό περίπτερο και την εν λόγω επιχειρηματική αποστολή πλαισίωναν 10 οινοποιία. Με την συνδρομή του Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ), οι συμμετέχοντες οινοπαραγωγοί είχαν την ευκαιρία να διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα στερεοελλαδίτικα κρασιά στους πολυάριθμους επισκέπτες, αποσπώντας θετικά σχόλια για την υψηλή ποιότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση τους.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας ανέφερε: «όπως έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός τα στερεοελλαδίτικα αμπέλια παράγουν κρασιά που μαγεύουν με τη γεύση και την ποιότητά τους όσους τα δοκιμάσουν. Συμμετέχουμε με οργανωμένα επιχειρηματικά σχήματα σε κάθε διεθνές εκθεσιακό γεγονός, με στόχο την προώθηση των κρασιών μας, ούτως ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη φήμη τους και την αναγνωρισιμότητά τους. Στεκόμαστε στο πλευρό του Στερεοελλαδίτη αμπελουργού και οινοποιού, ακούμε τις προτάσεις τους, συζητάμε μαζί τους και υλοποιούμε όλα όσα συμφωνήσαμε. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε οικονομικά επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό με σκοπό τη δημιουργία σταθερών θέσεων απασχόλησης και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.»