Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

AGRAFA NEWS-Ενημερωτικές συναντήσεις για την παρουσίαση του ΕΣΠΑ 21/27 - «Ευκαιρίες & Προοπτικές Ανάπτυξης για όλους»

 




Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την ΕΥΔΕΠ Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν την επόμενη περίοδο σειρά ενημερωτικών συναντήσεων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την παρουσίαση του νέου Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

 

Οι προβλεπόμενες ενημερωτικές συναντήσεις έρχονται σε συνέχεια της έγκρισης του προγράμματος και της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

 

Στόχος των συναντήσεων με εκπροσώπους του α’ βαθμού αυτοδιοίκησης, κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους και εκπροσώπους φορέων, είναι η αναλυτική ενημέρωσή τους για:

Ø  Τον προγραμματισμό των προσκλήσεων ένταξης έργων και δράσεων.

Ø  Τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των προτεινόμενων προς ένταξη έργων και γενικά τον τρόπο ανάπτυξης και υλοποίησης του προγράμματος.

 

Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

v  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΤην Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου (11πμ – 2μμ).

v  ΛΑΜΙΑ. Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων (6μμ – 9μμ).

v  ΧΑΛΚΙΔΑ. Την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023 στο αμφιθέατρο της Π.Ε Εύβοιας (11πμ – 4μμ).

v  ΛΙΒΑΔΕΙΑΤην Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (11πμ – 2μμ).

v  ΑΜΦΙΣΣΑ. Την Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 στην ισόγεια αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (6μμ – 8μμ).

«Πετύχαμε πολλά με τα λίγα του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται. Θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα και για όλους με το νέο ΕΣΠΑ 21 – 27. Θέλουμε να πιάσει τόπο και να διαχυθεί το όφελος προς όλους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

 

«Προς τούτο, καλούμε την επόμενη περίοδο τους κοινωνικούς μας εταίρους, τους συνοδοιπόρους στον σχεδιασμό, αλλά και την εκτέλεση πλέον του προγράμματος, σε κάθε Περιφερειακή ενότητα για να τους ενημερώσουμε αναλυτικά, ώστε να προετοιμαστούν καταλλήλως. Θέλουμε μαζί να αξιοποιήσουμε το νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 426,066 εκατ. ευρώ, για να απαντήσουμε στις πιο κρίσιμες αναπτυξιακές και κοινωνικές προκλήσεις της Περιφέρειάς μας».