Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

AGRAFA NEWS-Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας



 

Καρπενήσι, 06 Μαρτίου 2023









 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ) αποτελεί μια δομή συστηματικής παρουσίασης του μεγάλου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της Ευρυτανίας. Βασικός στόχος του ΚΙΠΕ είναι να αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό και μέσα από τη συνοπτική διήγηση της ιστορίας της Ευρυτανίας να γνωρίσει και να προβάλλει την περιοχή στους κατοίκους της και στους επισκέπτες.

Η Π.Ε. Ευρυτανίας μέσω του ΚΙΠΕ για το 2023 έχει προγραμματίσει, σχεδιάσει και υλοποιεί νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, σε κύκλους θεματικών ενοτήτων που αφορούν την υπάρχουσα έκθεση του μουσείου, αλλά και γενικότερα, άκρως ενδιαφέροντα, θέματα σχετικά με προσωπικότητες του τόπου, το περιβάλλον, τη θρησκεία και τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

Τα θεματικά εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 10.30 π.μ. έως 12.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 16.00 μ.μ. έως τις 18.00 μ.μ. στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου. Οι θεματικές ενότητες που έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί ήταν για τον μήνα Ιανουάριο: «Αρχαιότητα» και για τον Φεβρουάριο: «Σπουδαίες Προσωπικότητες». Τον Μάρτιο τα θεματικά εργαστήρια έχουν ως θεματική ενότητα την «Επανάσταση 1821» ενώ για τον Απρίλιο η προγραμματισμένη θεματική ενότητα είναι «Μοναστήρια  και Εκπαίδευση».

Με την ευκαιρία των συγκεκριμένων δράσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Τα Σαββατοκύριακα στο ΚΙΠΕ είναι πλέον διαφορετικά, με την υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν την έκθεση του μουσείου, αλλά και γενικότερα θέματα σχετικά με προσωπικότητες του τόπου, το περιβάλλον, τη θρησκεία και τα αρχαιολογικά ευρήματα στοχεύουμε στο να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της περιοχής για περαιτέρω γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας, μέσα από το σύνολο της ιστορικής, πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής παράδοσης της περιοχής. Παράλληλα θα ήθελα να κάνω κάλεσμα στους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα για την στήριξη της εν λόγω προσπάθειας.»