Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

AGRAFA NEWS-ΧΩΡΙΣ ΣΊΤΙΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

 




Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για την κατάσταση που επικρατεί στις μαθητικές εστίες του Δήμου μας, καθώς τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει σίτιση όπως προβλέπεται!
       Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν προσφέρεται κανονικό γεύμα στην μαθητική εστία Γρανίτσας και την τελευταία εβδομάδα και στην μαθητική εστία Κερασοχωρίου!
      Στους μαθητές δίνουν ένα απλό σάντουιτς και όχι κανονικό γεύμα όπως προβλέπεται,  με ευθύνη του Δήμου Αγράφων, στον οποίο ανήκουν οι εστίες!
     Κατόπιν επικοινωνίας με προμηθευτές των μαθητικών εστιών,  διαπιστώσαμε πως είναι απλήρωτοι και δεν έχει γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία (Διαγωνισμός) για την προμήθεια τροφίμων στις εστίες!
      Στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2023 και στον κωδικό:  0619.003, υπάρχει η χρηματοδότηση:   ΚΑΠ για λοιπούς σκοπούς  --  Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, δηλαδή οι μαθητικές εστίες, ύψους:  195.000 ευρώ!
Αντίστοιχο ποσό υπήρχε και στον προϋπολογισμό του 2022, οπότε είναι αδικαιολόγητη αυτή η κατάσταση!
      Υποβάλλαμε γραπτό αίτημα στο Δήμο Αγράφων την 03.02.2023 με αριθμό πρωτοκόλλου 824, με το οποίο ζητήσαμε στοιχεία και διευκρινήσεις,  καθώς και τις προβλεπόμενες ενέργειες για την άμεση διευθέτηση του θέματος!
     Πρόκειται για αδικαιολόγητη και απαράδεκτη κατάσταση,  η οποία προσβάλει το Δήμο και τους Δημότες μας και μας γυρίζει πίσω σε άλλες  "χρυσές εποχές"  (2010 -- 2014), τότε που οι μαθητές,  έφερναν παγούρια με πετρέλαιο από το σπίτι  για να ζεσταθούν στα σχολεία του Δήμου Αγράφων!
ΚΡΙΜΑ!

Μπαμπαλής Θεόδωρος.