Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

AGRAFA NEWS-Βαγγέλης Αποστόλου: Ρίχτερ και πλημμύρες κρατούν σε αγωνία την Εύβοια.


Στην
παρέμβαση του σήμερα, Πέμπτη 1/12/2022, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας και πρώην Υπουργός, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπη για ακόμα μια φορά η Εύβοια:

Πολλοί συνάδελφοι με ρωτούν από το πρωί τι γίνεται με την Εύβοια. Δε μας έφταναν οι καταστροφές που έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια, τώρα βιώνει μια πρωτοφανή αγωνία για την επόμενη ημέρα. Η Νότια Εύβοια να δοκιμάζεται όχι μόνο από τα ρίχτερ των σεισμών, αλλά και από τα ρίχτερ της ασυνεννοησίας των σεισμολόγων, η δε Βόρεια Εύβοια να απειλείται από τις πλημμύρες, ένα χρόνο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή, λόγω μη ολοκλήρωσης των απαραίτητων έργων.

Σε αυτή την πραγματικότητα θα προσθέσω και το φόβο των απωλειών συνανθρώπων μας που δίνουν τη μάχη της απομάκρυνσης των καμένων. Και είναι οι δασεργάτες, οι άνθρωποι του δάσους, μόνοι τους και απροστάτευτοι.

Τα ερωτήματα πολλά:

Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές; Κανένα.

Πριν 15 ημέρες σκοτώθηκε ο Μανώλης Εμμανουήλ, προχθές τραυματίστηκε ο Νίκος ο Γιακουμάκης, που περιμένοντας 2,5 ώρες να φτάσει το ΕΚΑΒ, έχασε κι αυτός τη ζωή του.

Γιατί κωφεύουν εδώ και 2 χρόνια η Κυβέρνηση, ο εκλεκτός της ο κ. Μπένος και ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας στο ενδιαφέρον του Δημάρχου της περιοχής για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε αίθουσα δημοτικού σχολείου που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό;

Καταθέτω 4 σχετικές επιστολές με ημερομηνίες από 9 Απριλίου του 20 μέχρι 27 Νοεμβρίου του 21.

Βέβαια όχι ότι οι άλλες περιοχές της Εύβοιας έχουν λύσει τα προβλήματά τους στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Καταθέτω επίσης πρόσφατες ανακοινώσεις των εργαζομένων, τόσο του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης, όσο και του Γ.Ν. Χαλκίδας.

Είναι τέτοιες οι ελλείψεις, που ειδικά για το Νοσοκομείο Κύμης το οδηγούν σε κατάρρευση. Έχω καταθέσει σχετική ερώτηση και περιμένω να υπάρξει άμεση απάντηση.”