Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

AGRAFA NEWS-Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «SIAL PARIS 2022»

Λαμία, 19 Οκτωβρίου 2022

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσωπούμενη από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελο Κούκουζα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νικόλαο Μπέτσιο  συμμετέχει με το Εθνικό περίπτερο της Ελλάδος που επιμελήθηκε ως φορέας εξωστρέφειας η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «SIAL PARIS 2022», που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE στο Παρίσι της Γαλλία. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 19 Οκτωβρίου 2022.

Με πάνω από πενήντα και πλέον χρόνια εμπειρίας, η SIAL PARIS αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο για το έτος 2022. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με την συνδρομή το ΚΥΕ με οκτώ (8) επιχειρήσεις, τρείς εκ των οποίων επιδοτήθηκαν και από το Επιμελητήριο Εύβοιας,  προσφέροντας στους επισκέπτες που έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της γης την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Φάνης Σπανός συνάντησε τους επιχειρηματίες της Στερεάς Ελλάδας που φιλοξενούνται στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδος,  καθώς και όσους συμμετέχουν στην έκθεση με ατομικά περίπτερα και μίλησε με κάθε έναν επιχειρηματία ξεχωριστά, ώστε να ενημερωθεί για τις ανάγκες τους και να ακούσει τους προβληματισμούς τους. Το Εθνικό Περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, καθώς και ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας τόνισε: « Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Φάνης Σπανός, πρώτος, με έμπρακτο και ουσιαστικό τρόπο, μεταφέρει το μήνυμα της ανάπτυξης

και της εξωστρέφειας σε κάθε εκθεσιακό γεγονός. Συμμετέχουμε στην έκθεση SIAL PARIS 2022 με μια δυναμική αποστολή επιχειρήσεων και με στόχο την ανάδειξη και την προώθησή των Στερεοελλαδίτικων προϊόντων. Σε κάθε πρόκληση, διεθνή ή εγχώρια, ενισχύουμε οικονομικά τις


επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας, ούτως ώστε να τις διευκολύνουμε να εντείνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα και να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα τους. Συνεχίζουμε δυναμικά και στοχευμένα, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».