Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

AGRAFA NEWS -ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Χρηματοδότηση έργου αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

 


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού (α΄και β΄φάση)».

 

Αντικείμενο της προγραμματικής είναι ο καθορισμός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία χρηματοδοτεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2022 το έργο προϋπολογισμού 287.300 ευρώ και του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, που θα αναλάβει τη δημοπράτηση και στη συνέχεια την επίβλεψη των εργασιών.

 

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η διάνοιξη και ο καθαρισμός τάφρων, η ανακατασκευή αγροτικών δρόμων και η επίστρωση του οδοστρώματος χωματόδρομων με “3Α”, ώστε να αποκατασταθεί ή να βελτιωθεί η πρόσβαση τροχοφόρων σε όλα τα αγροτεμάχια.

 

«Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και παρεμβαίνουμε στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια. Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση ύψους 287.000 ευρώ και συμπράττουμε με τη δημοτική αρχή, που θα δημοπρατήσει και θα επιβλέψει την εκτέλεση εργασιών αγροτικής οδοποιίας.

 

»Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την πρόσβαση των αγροτών μας στις καλλιέργειές τους, να μειώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσουν τα εξαιρετικά προϊόντα μας, από το χωράφι στο ράφι», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

 

«Αποτελεί βασικό μας μέλημα η στήριξη της αγροτιάς, των παραγωγών μας. Μια στήριξη έμπρακτη, με σειρά δράσεων και παρεμβάσεων, αλλά και έργων αγροτικής οδοποιίας, στα οποία προχωρούμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 

»Με εξασφαλισμένη πλέον την χρηματοδότηση του έργου, επιταχύνουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και συμβασιοποίησης, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.