Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

AGRAFA NEWS- Σχετικά με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Η κα Κατερίνα Μπατζελή τόνισε ότι :Η κοινωνική πολιτική ,η ασφάλεια των συμπολιτών μας και των οικογενειών τους δεν είναι προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης. Καλεί την περιφερειακή Αρχή όπως αναλάβει την ευθύνη της καταγραφής και ανάλυσης  των προβλημάτων, της διαπραγμάτευσης τους και άμεσης επίλυσης τους με το κεντρικό κράτος.

Η παράταξη «πατρίδα μας η Στερεά» στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήτησε ήδη από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής όπως συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης που θα στηριχθεί και με έκδοση ψηφίσματος ,το θέμα της σταδιακής απαξίωσης του Νοσοκομείου Λαμίας, από πλευράς υποδομών και ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια με δικού της πόρους να στηρίζει τον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και εκείνο να απαξιώνει το Κεντρικό νοσοκομείο Λαμίας και όχι μόνο. Κι αυτό διότι έχει ως επιλογή την αποδυνάμωση και περιθωριοποίηση της  Δημόσιας Υγείας.

Ο κος Ν. Μπέτσιος ζήτησε όπως η  Περιφερειακή Αρχή διεκδικήσει από την  κυβέρνηση :Να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού προκειμένου να αρχίσουν να επιλύονται τα σοβαρά προβλήματα που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία. Να αξιοποιήσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και να διατεθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως πράττουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να παρέμβει προς τη διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να επιλυθούν θέματα οργανωτικού χαρακτήρα πράττοντας τα δέοντα.  

Επίσης ,η επικεφαλής κα Μπατζελή έφερε το θέμα και σε περιφερειακό επίπεδο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και παιδικών σταθμών όπου 84.189 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών έμεινα εκτός. Στην  Περιφέρεια μας δε, περίπου το 45% κόπηκαν. Ένα θέμα που απασχολεί πλήθος οικογενειών και θα φέρει προ των ευθυνών τους την αυτοδιοίκηση  και μάλιστα μετά από την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων των ωφελούμενων .Ζήτησε όπως η  Περιφερειακή Αρχή Διεκδικήσει από την  κυβέρνηση να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή περισσότερων παιδιών, η συνέχιση της απασχόλησης και να προχωρήσει σε αναδιανομή των αδιάθετων voucher.

Επίσης, ζητήθηκε να πληροφορηθεί το Συμβούλιο για την έγκριση του ΠΕΠ μετά την έγκριση του από την Επιτροπή αλλά και για την μεταφορά των σκουπιδιών του Δ. Χαλκιδέων στα Τρίκαλα από ιδιώτη διότι προκύπτουν σημαντικά ζητήματα.

Τέλος, η κα Μπατζελή με δήλωση της έφερε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των επισυνδέσεων και προστασία προσωπικών δεδομένων. Το ζήτημα της παρακολούθησης του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, των υποκλοπών στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ. Τόνισε ότι: «Η ελληνική Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να διερευνήσει -παράλληλα με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής- την υπόθεση των επισυνδέσεων και να απονέμει δικαιοσύνη. Ως μέλη  Περιφερειακού Συμβουλίου  αντιπροσωπεύοντας του πολίτες της Περιφέρειας, καταδικάζουμε κάθε παρακρατική πρακτική, υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τονίζουμε ότι το Σύνταγμα  αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Ζητάμε από την Ελληνική Βουλή, να θωρακίσει θεσμικά την Ελληνική Δημοκρατία ώστε να είναι σεβαστό το απόρρητο των επικοινωνιών και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών».

Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής και οι σύμβουλοι Νίκος Μπέτσιος, Μάνος Γέμελος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Μπαμπης Φάκος