Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

AGRAFA NEWS-O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ στην 86η ΔΕΘ Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την “ENTERPRISE GREECE”

  

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μαζί με στελέχη της ENTERPRISE GREECEυποδέχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022 τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περίπτερο της “Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Βαγγέλη Κούκουζα, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ENTERPRISE GREECE, το οποίο προβλέπει:

Ø  Προβολή στη διεθνή επιχειρηματική αγορά, σύμφωνα πάντα με την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας.

Ø  Ενίσχυση της διεθνοποίησης των περιφερειακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ø  Προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τουριστικών αξιοθέατων της.

Προβλέπεται επίσης, η από κοινού δράση της “ENTERPRISE GREECE” με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον σχεδιασμό δράσεων προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού κλάδου της Περιφέρειας σε αγορές του εξωτερικού.

 

Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός συνάντησε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργο Τζ. Τσούνη. Είχε επίσης σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη, κοινοβουλευτικούς, αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.


 

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το εντυπωσιακό περίπτερο της ΕΑΒ, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη συμπρωτεύουσα και παρακολούθησε την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

«Η σημαντική δράση και παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε με ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Υπογράψαμε Μνημόνιο συνεργασίας με την “ENTERPRISE GREECE” για την προώθηση των ξεχωριστών προϊόντων και υπηρεσιών του τόπου μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ γι’ αυτή μας τη δράση τον Πρόεδρο Γιάννη Σμυρλή, καθώς και όλους τους φορείς, με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε κατά τη συνάντησή μας στη ΔΕΘ».