Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

AGRAFA NEWS - Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησίου, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησίου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου, που χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι η συντήρηση και αποκατάσταση του Εθνικού και του Επαρχιακού Οδικού δικτύου του Δήμου Καρπενησίου της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων :

  • Αποκατάσταση του οδοστρώματος 
  •  Ανακατασκευή ή η επέκταση τεχνικών έργων
  • Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας
  • Αποκατάσταση κιγκλιδωμάτων γεφυρών 
  • Καθαρισμός αποχετευτικών συστημάτων του οδικού δικτύου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Μετά τον Δήμο Αγράφων, παρεμβαίνουμε και στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 370.000 ευρώ, δημοπρατήσαμε το έργο και

προχωρούμε σε παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου.

 Όλες οι εργασίες θα γίνουν σε σημεία που θα υποδείξουν οι τεχνικές μας υπηρεσίες, ανάλογα με τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί ή που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες».


Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: 

«Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης αλλά και με την παρόμοιά της που αφορούσε τον Δήμο Αγράφων που υπεγράφη πριν ένα μήνα, έχουμε ουσιαστικά  προνοήσει (κάτι που κάνουμε σε ετήσια βάση), να συμβασιοποιούμε έργα τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών και στην συντήρηση του οδικού μας δικτύου, ώστε να μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε στις δύσκολες συνθήκες τόσο των καιρικών φαινομένων όσο και του ορεινού ανάγλυφου και να αποκαθιστούμε βλάβες εν τη γενέσει τους. 

Έτσι προχωρούμε σε άμεσες και καίριες παρεμβάσεις τόσο στο Επαρχιακό όσο και στο Εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Ευρυτανίας με στόχο τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών, η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και των επιβατών τους».


agrafanews.gr