Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

AGRAFA NEWS -Καθορίστηκαν περιοχές υψηλού κινδύνου και επιπλέον μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γραφείο Περιφερειάρχη

                                                                                 Λαμία, 09 Ιουνίου 2022

 

Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολ. Προστασίας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός είχε χτες, Τετάρτη 08 Ιουνίου 2022, συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, ώστε να εξετάσουν από κοινού την υλοποίηση του σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας για τη θερινή περίοδο στη Στερεά Ελλάδα και τις -κατά πεδίο αρμοδιότητας- τυχόν απαραίτητες συμπληρωματικές ενέργειες.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Συμμετείχαν ακόμη, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Χρήστος Λάμπρης, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Πετρούτσος, καθώς και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Καραμπέτσος.

 

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, λόγω νόσησης με Covid-19. Υπήρξε, όμως, τηλεφωνική επικοινωνία και συνεργασία.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

Ø  Η κατάσταση των δασών, όσον αφορά τη διάνοιξη και τον καθαρισμό δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα καθ' ύλην αρμόδια δασαρχεία, έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη ή ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα παρεμβάσεις σε όλα τα καταγεγραμμένα σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Ø  Η διαθεσιμότητα επίγειων και εναερίων μέσων πυρόσβεσης, καθώς και προσωπικού για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι τόσο σε επίπεδο μέσων, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, υπάρχει πολύ υψηλότερη επάρκεια σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Ø  Η ετοιμότητα της Περιφέρειας για παροχή νερού και μέσων διάνοιξης δρόμων. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι το σύνολο του ιδιόκτητου και προμισθωμένου στόλου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για επέμβαση όπου ζητηθεί. Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας συντονίζεται κεντρικά, μέσα από ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Ø  Η δράση των εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας. Το σύνολο των εθελοντών βρίσκονται σε ετοιμότητα και ήδη διενεργούν προληπτικούς ελέγχους, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει και σχετική συνάντηση για την οργάνωση της υποστήριξής τους.