Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

AGRAFA NEWS-Παρέμβαση Δημάρχου Αγράφων αναφορικά με την προκήρυξη 3Κ/2022 και τον αποκλεισμό των δημοτών Δήμου Αγράφων.

Κερασοχώρι, 15-06-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης, σχετικά με την προκήρυξη 3Κ/2022 προς τους αρμόδιους φορείς αναφέρει τα εξής:

 

«Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να σας θέσω τους προβληματισμούς μου αναφορικά με την προκήρυξη 3Κ/2022 , καθώς -μετά λύπης μου- διαπίστωσα ότι ο Δήμος Αγράφων ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Νομού Ευρυτανίας, για ακόμη μία φορά, δε συμπεριλαμβάνεται.

Συγκεκριμένα, στις θέσεις:

1.       519 ΠΕ Διοικητικός,

2.       562 ΠΕ Πληροφορικής,

3.       609 ΤΕ Διοικητικός,

4.       706 ΔΕ Διοικητικός

5.       804 Κλητήρων

αναγράφεται ο κωδικός 07 , δηλαδή εντοπιότητα  Δήμου Καρπενησίου και όχι 06 δηλαδή  εντοπιότητα Νομού ως είθισται μέχρι πρότινος. Συνεπώς, καθίσταται σαφές ότι  στην συγκεκριμένη περίπτωση μοριοδοτείται η εντοπιότητα  μόνο των κατοίκων του Δήμου Καρπενησίου.

Θεωρώ ότι πρόκειται για κατάφορη αδικία ως προς τους δημότες του Δήμου Αγράφων να αποκλείονται και να στερούνται ευκαιριών, ειδικά δε στη δύσκολή αυτή εποχή που διανύουμε, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητώ να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα όσα σας έθεσα και παρακαλώ όπως αναθεωρηθεί ή διορθωθεί η προκήρυξη ή -εάν κριθεί αναγκαίο- όπως δημοσιευθεί νέα που να συμπεριλαμβάνει και τους δημότες του Δήμου Αγράφων.

Ο Νομός Ευρυτανίας δεν πρέπει να κατηγοριοποιείται σε Αγραφιώτες και Καρπενησιώτες, εξάλλου δεν υπάρχουν πλέον τα περιθώρια για τέτοιου τύπου διαχωρισμούς. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερούμε ευκαιρίες από κανέναν πολίτη, σε όποιον Δήμο κι αν αυτός ανήκει».