Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

AGRAFA NEWS-Σύσκεψη με εκπροσώπους των Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ                                                 Λαμία,  29/4/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους

των Δ.Σ. Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών

της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


 

Στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής και του εποικοδομητικού διαλόγου με φορείς και απασχολουμένους  στον κλάδο των Μεταφορών και επικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο Περιφέρειας, στην Λαμία, ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Δημήτρη Βουρδάνου, με θέματα που άπτονται και απασχολούν τα σωματεία Εκπαιδευτών Οδηγών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Στην σύσκεψη  συμμετείχαν, οι εκπρόσωποι των Δ.Σ. των  Σωματίων Εκπαιδευτών Οδηγών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

-       Γεωργαντάς Γεώργιος, Πρόεδρος Σωματείου Κεντρικής Ελλάδας,

-       Αλεξίου Παναγιώτης (Πρόεδρος), Γεωργιάδης Νικόλαος (Αντιπρόεδρος), Καραγκούνης Δημήτρης (Ταμίας), Παππάς Κωνσταντίνος (Μέλος) του Σωματείου Ευβοίας – Βοιωτίας.

-        

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, μέσα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων, έγινε:

      i.     Παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο κατά την  εκτέλεση, από μέρους  τους, των υπηρεσιών που παρέχουν στους πελάτες τους – υποψηφίους οδηγούς, όσο και σε σχέση με τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε., καθώς και τις  διαδικασίες που διέπουν τις άδειες οδήγησης (εξετάσεις, ανανέωση αδειών οδήγησης).

     ii.     Τέθηκαν θέματα  σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του  νέου Ν. 4850/21 (ΦΕΚ 208 Α/5-11-2021): Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία, ρυθμίσεις για την ταξινόμηση και την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος, λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.

Από μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και δρομολογήθηκε πλάνο επίλυσης των προβλημάτων και προβληματισμών που τέθηκαν και συζητήθηκαν.

«Κύριος στόχος είναι η  διασφάλιση και η αναβάθμιση των διαδικασιών  και  των υπηρεσιών  που  παρέχονται από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδας,  που θα συμβάλουν θετικά  τόσο στην  βελτίωση της  εξυπηρέτησης των πολιτών  όσο και στην πρόκριση της οδικής ασφάλειας», δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Δημήτρης Βουρδάνος.