Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

AGRAFA NEWS-Παραγωγική συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


 

                                                                              Λαμία, 04 Απριλίου  2022

 

Παραγωγική συνάντηση εργασίας

του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού

με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 04 Απριλίου 2022, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη. Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης στο υπουργείο, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα εκτελούμενα ή σχεδιαζόμενα έργα και δράσεις, τα οποία χρήζουν χρηματοδότησης.

 

Τα κύρια ζητήματα, που έθεσε ο Περιφερειάρχης στον Υπουργό, έχουν ως ακολούθως:

-       Άξονας Έργων Οδικής Ασφάλειας: Σύμφωνα με τον Υπουργό, αναμένεται άμεσα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εσωτερικών, η έκδοση πρόσκλησης για την χρηματοδότηση έργων οδικής ασφάλειας, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

-       Χρηματοδότηση Έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ιδίως για την αποκατάσταση υποδομών από φυσικές καταστροφές: Ο Αν. Υπουργός γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2022 διακριτό κονδύλι ύψους 300.000.000 €, ειδικά για τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων αποκατάστασης.

 

-       Χρηματοδότηση Έργου Ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας: Σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό, δύναται να χρηματοδοτηθεί από τον άξονα των αστικών αναπλάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.