Τρίτη 12 Απριλίου 2022

AGRAFA NEWS-ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ -Καταγραφή προβλημάτων και προώθηση λύσεων για την ομαλή εκτέλεση Δημόσιων Τεχνικών Έργων . .


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Περιφερειάρχη

                                                                               Λαμία, 11 Απριλίου 2022


Καταγραφή προβλημάτων και προώθηση λύσεων

για την ομαλή εκτέλεση Δημόσιων Τεχνικών Έργων


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Μεταφορών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας προκάλεσε σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, ειδική συνεδρίαση με θέμα: «Καταγραφή προβλημάτων στο περιβάλλον των Δημόσιων Τεχνικών Έργων και σχεδιασμός προτάσεων για την αντιμετώπισή τους».

 

Συμμετείχαν στη συνεδρίαση ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Πάρης Μπίλιας, ο Γραμματέας και Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Κατσιμίγας, όπως επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής Κώστας Χολέβας (Θεσσαλίας) και Θανάσης Κατσιγιάννης.

 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης κλήθηκαν και κατέθεσαν τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις τους, οι:

·         Μιχαήλ Δακτυλίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

·         Μάνος Βραΐλας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων.

·         Γιώργος Βλάχος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών ΣΑΤΕ.

·         Μαρία Τσιομπάνου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

·         Γιώργος Μπενέκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

·         Πάρης Φούντας, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Εγγεγραμμένων σε Περιφερειακά Μητρώα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

Ø  Οι ανατιμήσεις και η ανάγκη αναθεώρησης τιμών και επιτάχυνσης της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών.

Ø  Η ομαλή χρηματοδότηση των έργων με την άντληση επιπλέον πόρων.

Ø  Το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας των δημοσίων έργων.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αναλάβαμε την πρωτοβουλία, ως Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών & Μεταφορών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας να καταγράψουμε τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων στην υλοποίηση των δημοσίων έργων. Στα υπαρκτά προβλήματα, επιλέγουμε να απαντήσουμε με την απαραίτητη διαβούλευση  με αποτελεσματικές προτάσεις.

 

»Όλες οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις, σε συνεργασία βεβαίως με τα συναρμόδια υπουργεία».