Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

AGRAFA NEWS-Φ. ΣΠΑΝΟΣ: «Ζεις στην καρδιά της Ελλάδας. Βρες το επάγγελμα της καρδιάς σου!»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


 

                                                                                Λαμία, 24 Μαρτίου 2022

 


 

“ΠΥΞΙΔΑ” επαγγελματικού προσανατολισμού

με 14 Ενότητες – 47 webinars - 5 ημερίδες & ARISTON test

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βελτιώνει και καθιερώνει την “ΠΥΞΙΔΑ”. Το καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού επιστρέφει εμπλουτισμένο και με σταθερό στόχο να φέρει τους εφήβους μας κοντά σε ανθρώπους με διακεκριμένη επαγγελματική πορεία, κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα.

 

Η “ΠΥΞΙΔΑ” περιλαμβάνει και φέτος webinars επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 20 Απριλίου 2022 και θα παρουσιαστούν 47 επαγγέλματα σε 14 ενότητες. Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί ανακοίνωση με τον κατάλογο των ομιλητών και με όλες τις τεχνικές πληροφορίες.

 

Επιπλέον, η ΠΥΞΙΔΑ περιλαμβάνει:

  1. Ημερίδες Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Ø  Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, στις 7μ.μ. στη Λαμία (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνιδίου 9-11)

Ø  Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, στις 7μ.μ. στο Καρπενήσι (Συνεδριακό Κέντρο – Παπανδρέου Γεωργίου 1)

Ø  Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στις 7μ.μ. στην Άμφισσα (Πνευματικό Κέντρο)

Ø  Κυριακή 03 Απριλίου 2022, στις 11π.μ. στη Λιβαδειά (Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Διοικητηρίου Π.Ε. Βοιωτίας - Φίλωνος 35-39)

Ø  Κυριακή 03 Απριλίου 2022, στις 7μ.μ. στη Χαλκίδα (Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Εύβοιας – Χαΐνά 93)

 

Στο πλαίσιο των ημερίδων, ο Μαθηματικός – Ερευνητής και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης θα απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που έχουν μαθήτριες/τές και γονείς. Επίσης, θα παρουσιάσει σωστές και έξυπνες πρακτικές για τους υποψηφίους που επιλέγουν σπουδές και επάγγελμα, όπως και το σύστημα εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα ισχύσουν το 2022. 

Δωρεάν “ARISTON test”. Οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στις ημερίδες και στα webinars θα πραγματοποιήσουν πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Το “ARISTON test”, αναλύοντας και εξετάζοντας τις δεξιότητές τους, τη δομή της προσωπικότητας, καθώς και τα ενδιαφέροντα τους,
  1. προτείνει συγκεκριμένα επαγγέλματα/ειδικότητες και τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας.  

 

Παρουσιάζοντας τη δράση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Δημιουργήσαμε την “ΠΥΞΙΔΑ” και την παρουσιάσαμε την Άνοιξη του 2021, με την ελπίδα να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να τους υποστηρίξουμε σε μια επιλογή ζωής! Στην επιλογή σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Η καινοτόμος αυτή δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αγκαλιάστηκε από τη μαθητική κοινότητα και αυτό μας ώθησε στη βελτίωση και την καθιέρωση της!

 

»Επιστρέφουμε λοιπόν, με την εμπλουτισμένη και βελτιωμένη “ΠΥΞΙΔΑ” μας. Προσθέτουμε στα webinars ένα πιστοποιημένο τεστ επαγγελματικής σταδιοδρομίας και πέντε σχετικές ημερίδες για μαθητές και γονείς. Προσωπικά, απευθύνω σε όλα τα παιδιά της Στερεάς Ελλάδας μια και μόνο συμβουλή, μια παρότρυνση: Ζεις στην καρδιά της Ελλάδας – Βρες το επάγγελμα της καρδιάς σου!»

 

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Η νέα “ΠΥΞΙΔΑ” έρχεται να συμπληρώσει την καινοτόμο πρωτοβουλία της Στερεάς Ελλάδας δημιουργίας των σεμιναρίων αγωγής επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2021. Η “ΠΥΞΙΔΑ” εμπλουτισμένη με τις ημερίδες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και το “Ariston test”, σε συνδυασμό με τα σεμινάρια σταδιοδρομίας συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίλυση προβληματισμών ζωτικής σημασίας επιλογής επιστημονικού τομέα κατάρτισης και στην διαμόρφωση απόψεων επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

 

»Όλοι γνωρίζουμε και έχουμε βιώσει τη μετάβαση από το λύκειο στο επόμενο στάδιο ζωής και γνωρίζουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς. Είναι σημαντικό να συμβάλλουμε στην επιλογή της επιστημονικής κατάρτισης και της επαγγελματικής  διαδρομής των παιδιών μας, των μαθητών/τριων μας και να είμαστε δίπλα τους αρωγοί και συμπαραστάτες. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες ομιλητές, επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».

 

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://pste.gov.gr/pyxida-2022/

 

Δείτε σχετικό βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://youtu.be/Jfa0sjN_Pn4?list=PL2WdKGOzb1V8KibdwYGma53D8ZLWdlEU2&t=4