Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

AGRAFA NEWS- ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ομορφαίνουμε το “σπίτι” του επαγγελματία στη Φθιώτιδα»Ξεκινά η ανακατασκευή κτιρίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


 

                                                                                Λαμία, 16 Μαρτίου 2022

 

Ξεκινά η ανακατασκευή κτιρίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ομορφαίνουμε το “σπίτι”

του επαγγελματία στη Φθιώτιδα»

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, το κτίριο των γραφείων του Επιμελητηρίου, επί της οδού Όθωνος 3 στη Λαμία με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας».

 

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας.

 

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 495.000 €, εντάσσεται στη συνολική παρέμβαση την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αποκατάσταση, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.

 

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου γραφείων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση, την εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ, την εύρυθμη λειτουργία των γραφείων του προσωπικού, καθώς και τον πιο λειτουργικό καταμερισμό των εσωτερικών επιφανειών, ώστε να φιλοξενήσουν νέες χρήσεις.

 

Συνοπτικά, προβλέπεται:

·         Στην νότια και κύρια όψη του κτιρίου, η αντικατάσταση της παλιάς μεταλλικής κατασκευής από μεταλλικούς σωλήνες και τζάμι, με νέο σκελετό από κοιλοδοκούς, όπου τοποθετούνται περσίδες για την επίλυση των προβλημάτων σκίασης των χώρων εργασίας.

·         Στην ανατολική καθώς και στη βόρεια όψη, η διάνοιξη νέων παραθύρων με στόχο τον καλύτερο φωτισμό και αερισμό των χώρων εργασίας.

·         Η καθαίρεση των παλαιών κουφωμάτων και η αντικατάσταση τους από νέα κουφώματα αλουμινίου υψηλής θερμομόνωσης με ενεργειακά κρύσταλλα.

·         Ο επανασχεδιασμός της κύριας εισόδου, όπως και του χώρου του κυλικείου, που βρίσκεται έξω από την Αίθουσα Συγκεντρώσεων στο Β’ Όροφο, ώστε να λειτουργεί και ως εκθετήριο προϊόντων.

·         Η αναδιάταξη γραφείων και υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και ο επανασχεδιασμός της αίθουσας του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Ομορφαίνουμε το “σπίτι” του επαγγελματία στη Φθιώτιδα. Παρεμβαίνουμε, χρηματοδοτούμε και προχωρούμε στην υλοποίηση ενός έργου, που θα αναμορφώσει το κτίριο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Πέραν της αισθητικής αναβάθμισης, ο στόχος μας είναι να παραδώσουμε ένα κτίριο σαφώς πιο

λειτουργικό και λιγότερο ενεργοβόρο. Αυτή είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα, ειδικά αυτή την εποχή.

»Η συνεργασία μας με όλα τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, ξεκινά από παρεμβάσεις σαν αυτή. Συνεχίζεται πιο εντατικά και ουσιαστικά με σειρά δράσεων για την προβολή των επιχειρήσεων του τόπου μας, την προώθηση των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας και γενικότερα για την υποστήριξη του επιχειρηματικότητας σε αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.


 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης δήλωσε: «Ξεκινά ένα έργο πολύ σημαντικό για το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Ένα έργο, το οποίο έχουμε οραματιστεί από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα. Σκοπός είναι να παραδώσουμε ένα σύγχρονο κτίριο με όλες τις απαραίτητες υποδομές για τα μέλη του Επιμελητηρίου και όχι μόνο, αφού θα δημιουργηθούν αίθουσες για σεμινάρια, συνελεύσεις και συνέδρια.

 

»Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, ο οποίος αγκάλιασε με πολύ ζέση αυτό το όραμά μας και προχωρήσαμε μαζί στην υλοποίησή του. Συνεχίζεται έτσι η πολύπλευρη συνεργασία μας σε δράσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα, αλλά και σε δράσεις που αφορούν τις υποδομές του Επιμελητηριακού θεσμού».