Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

AGRAFA NEWS-Προγραμματική σύμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ΤΟΕΒ Μεξιατών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


 

                                                                                Λαμία, 14 Μαρτίου 2022

 

Προγραμματική σύμβαση

για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ΤΟΕΒ Μεξιατών

Έργο συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 500.000 €

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μεξιατών Θανάση Μόσχο, με το διοικητικό συμβούλιο και με αγρότες - μέλη, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, στην Τ.Κ. Μεξιατών του Δήμου Λαμιέων.

 

Προσκεκλημένοι ήταν ακόμη και παρευρέθηκαν, ο βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής και αρμόδιος της δράσης Κώστας Αποστολόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση ΤΟΕΒ Μεξιατών – Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών», συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 500.000 €.

 

Η προγραμματική σύμβαση κρίθηκε αναγκαία, διότι ο ΤΟΕΒ Μεξιατών είναι κύριος του έργου, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και έχει την τεχνική επάρκεια για να υλοποιήσει τη διαδικασία ανάθεσης και εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού πάρκου, συνολικής ισχύος 334 kw .

 

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τους αγρότες – μέλη του ΤΟΕΒ Μεξιατών και υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

 

»Το συγκεκριμένο έργο σχεδιάζεται από το 2016. Κινηθήκαμε αποφασιστικά για να ξεπεραστούν όλα τα σχετικά εμπόδια και σήμερα είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που υλοποιεί έργο ενεργειακής αναβάθμισης ενός ΤΟΕΒ.

 

»Στόχος μας πλέον είναι η άμεση υλοποίηση του έργου, ώστε να ωφεληθούν 2.500 περίπου αγροτικές οικογένειες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, ανοίγουμε το δρόμο για την ενεργειακή αναβάθμιση και άλλων ΤΟΕΒ στην Στερεά Ελλάδα και σε όλη τη χώρα, προκειμένου, ειδικά αυτήν την περίοδο να περιοριστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης σε επαγγελματίες, αλλά και καταναλωτές».

 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεξιατών Θανάσης Μόσχος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής. Μια ιδέα που ξεκίνησε από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό, με τη συνεισφορά του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αποστολόπουλου και του βουλευτή Θέμη Χειμάρα.

 

»Ένα έργο πρωτοπόρο και πρώτο πανελλαδικά. Εκτιμώ, ότι δείχνουμε το δρόμο και στους άλλους ΤΟΕΒ, προκειμένου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, για να κατεβάσουν το κόστος παραγωγής οι αγρότες στις δύσκολες εποχές που ζούμε».