Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

AGRAFA NEWS-Κείμενο Φίλων στη μνήμη της Αλέκας Βαστάκη.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Βαστάκη, η γνωστή σε όλες/ους μας Αλέκα.

 ΄Ο,τι να γράψει και ό,τι να πει κανείς γι αυτή είναι λίγο. Ισχυρή προσωπικότητα, δυναμική, συγκροτημένη, με βαθιά γνώση της επιστήμης της, της γεωπονικής, αγωνιστική, πάντα μπροστά σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, με ξεκάθαρη άποψη, που την υπερασπιζόταν με θάρρος και ατράνταχτα επιχειρήματα. Αλλά και πολύ ανθρώπινη. Γεμάτη ευαισθησίες, δίπλα σε κάθε αδύναμο , αποτελεσματική στην παροχή βοήθειας και αντιμετώπισης προβλημάτων.

Το 1985 ήρθε και εγκαταστάθηκε στο Καρπενήσι

Με τη δροσιά των 24 χρόνων της, την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία και την όρεξη για ζωή, που κουβαλούν τα νιάτα και με εφόδιο το μόλις αποκτηθέν πτυχίο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στην Ευρυτανία Α.Ε. και τη συνέχισε στη Δ/νση Γεωργίας του νομού μέχρι το 2002, που έφυγε οριστικά από την Ευρυτανία, χωρίς φυσικά να σταματήσει να την επισκέπτεται.

Δεκαεφτά χρόνια έντονης παρουσίας στο Καρπενήσι και σ΄όλη την Ευρυτανία.

΄Οποιος ήταν αγρότης , γεωργός, κτηνοτρόφος στην Ευρυτανία δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό το«Καλό Κορίτσι»  και την απίστευτα πολύ καλή υπάλληλο, που  υπηρέτησε τη δύσβατη, δυσπρόσιτη και με πολλά προβλήματα περιοχή με ακεραιότητα, περισσή έγνοια, καλοσύνη και αγάπη.

΄Οποιος ήταν νεοφερμένος στην πόλη (φοιτητής, εργαζόμενος, ασθενής στο νοσοκομείο ή απλά περαστικός ….γνωστός γνωστού της) έβρισκε ανοικτό το φιλόξενο σπίτι της , την γεμάτη αγάπη και προσφορά αγκαλιά της.

Παρούσα ενεργά και δυναμικά στην κοινωνική, πολιτιστική ζωή. Μέλος της κινηματογραφικής λέσχης, της οικολογικής ομάδας, του συλλόγου γυναικών, συνδικαλιστικών οργάνων του εργασιακού της χώρου και του επιστημονικού της φορέα, από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΝ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ, πρόθυμη να  στελεχώνει προοδευτικά ψηφοδέλτια της αυτοδιοίκησης.

 

Η Αλέκα ήταν πάντοτε έτοιμη να προσφέρει και να προσφερθεί. Σημαντική η βοήθειά της  στη φιλοξενία παιδιών από την Σερβία στη διάρκεια του πολέμου. Δύο φορές πήγε σε αποστολές σε αφρικανικές χώρες να προσφέρει τις γνώσεις της στους εκεί άγροτες.

Απλή, άμεση, εγκάρδια, ευαίσθητη, δοτική, αλλά και αποφασιστική. ΄Ολες αυτές οι αρετές την έκαναν έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

Θα σε θυμόμαστε!

 

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΒΑΣΤΑΚΗ