Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Το φετινό συνέδριο του ΣΕΤΕ θέτει «επί χάρτου» την επάνοδο του ελληνικού τουρισμού.

“Greek Tourism. Coming Back – Planning Forward”

Το φετινό συνέδριο του ΣΕΤΕ θέτει «επί χάρτου» την επάνοδο του ελληνικού τουρισμού

 


Online, 16 Δεκεμβρίου 2021 @ 16:00


Με τη στοχευμένη στρατηγική και την υιοθέτηση εξειδικευμένων πολιτικών να αποτελούν επιτακτική ανάγκη, το φετινό συνέδριο του ΣΕΤΕ με κεντρικό μήνυμα
Greek Tourism. Coming BackPlanning Forward επιδιώκει να θέσει το πλαίσιο που θα οδηγήσει στη μετάβαση του ελληνικού τουρισμού στην επόμενη ημέρα.

 

Με στόχο την ολιστική προσέγγιση του ελληνικού τουρισμού, την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00, προσωπικότητες από την ελληνική και παγκόσμια τουριστική αγορά δίνουν τροφή για σκέψη με τις τοποθετήσεις τους, αναδεικνύουν την αξία του ολοκληρωμένου σχεδιασμού και υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα για δέσμευση όλων των εμπλεκομένων.

 

Το συνέδριο θα προλογίσουν ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ και ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού, με μια ζωντανή συζήτηση, ενώ ένα δυναμικό line-up ακολουθεί και δίνει την κατεύθυνση για το αύριο:

 

- Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita θα εστιάσει στη σημασία διασύνδεσης του τουρισμού με τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

- Ο Peter Jordan, Head of Insights της TOPOSOPHY, μοιράζεται με το κοινό τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν σήμερα τον παγκόσμιο τουρισμό.

-  Οι Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, και Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, παρουσιάζουν τη μελέτη «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης», που εκπονήθηκε από την κοινοπραξία εταιρειών Deloitte – Remaco για λογαριασμό του ΙΝΣΕΤΕ.

- Ο Jeremy Smith, Co-Founder, Tourism Declares a Climate Emergency, θα μας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις από την πρόσφατη διακήρυξη της Γλασκώβης για την κλιματική αλλαγή και τον ρόλο του τουρισμού, και θα παρουσιάσει τρόπους μετάβασης του τουριστικού τομέα στην εποχή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (EU Green Deal).

- Ο Antonio Barreca, General Manager, Italian Association of Travel and Tourism Industry, μεταφέρει την εμπειρία των δημοφιλών προορισμών της Ιταλίας (Βενετίας, Ρώμης κ.ά.) στην αποτελεσματική διαχείριση των ροών επισκεπτών.

-  Η Linda Pereira, Entrepreneur, International Consultant, Speaker, Trainer & Meeting Industry Expert, θα εστιάσει στις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις καινοτόμες πρακτικές του συνεδριακού τουρισμού στην post-Covid εποχή.

-  Ο Miguel Angel Pérez, Brands & Markets Director, Visit Valencia, θα αναφερθεί στην πρόσφατη ανακήρυξη της Βαλένθια σε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού από την ΕΕ και τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές που εφαρμόζει ως προορισμός στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της προσβασιμότητας, την ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας  και του ψηφιακού μετασχηματισμού του τουριστικού προϊόντος και των υπηρεσιών της πόλης.

 

Δείτε την Agenda του Συνεδρίου ΕΔΩ.

 

Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ.