Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Έκτακτο ΣΟΠΠ για τα πλημμυρικά φαινόμενα της Π.Ε. Φθιώτιδας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 12 Δεκεμβρίου 2021


Έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος βρέθηκε στην Π.Ε. Φθιώτιδας από νωρίς το πρωί της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να συντονίσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σφοδρότατης βροχόπτωσης και του τεράστιου όγκου νερού στον Ίναχο και τον Σπερχειό.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα του Κόμματος, του Δήμου Λαμιέων, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, του Δημάρχου Μακρακώμης Γιώργου Χαντζή, εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, αλλά και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η σύσκεψη επικεντρώθηκε:

- Στην επιτυχή ολοκλήρωση των επιχειρήσεων απεγκλωβισμού 35 πολιτών.

- Στους μηχανισμούς, οι οποίοι στήθηκαν από την Περιφέρεια και τον Δήμο Λαμιέων, για την διαμονή σε ξενοδοχεία και την εξασφάλιση διατροφής, σε όσους πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

- Στις έκτακτες επεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας και άρσης καταπτώσεων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

- Στις ανάγκες για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛ.ΑΣ. και για αντλήσεις υδάτων, από οχήματα της Π.Υ., που έχουν ήδη διατεθεί.

- Στην ανάγκη άμεσης παρέμβασης συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για τις πολλές διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Μακρακώμης.

- Στην προσωρινή επίλυση προβλημάτων ύδρευσης με την επιστράτευση υδροφόρων.