Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στους δήμους Καρύστου και Κύμης - Αλιβερίου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 17 Δεκεμβρίου 2021

 


v  Δημιουργία Υπαίθριου Θεάτρου στην Κάρυστο

v  Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο Αλιβέρι

v  Συνεχίζονται οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας Αναστάσιος Βελισσαρίου πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, επίσκεψη στους δήμους Καρύστου και Κύμης – Αλιβερίου, προκειμένου να επιβλέψουν την πορεία έργων που χρηματοδοτεί, ή και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στον Δήμο Καρύστου, μαζί με τον Δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Εύβοιας, επέβλεψαν έργα που εκτελούνται, όπως:

Ø  Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων στην είσοδο της Καρύστου, οι οποίες εκτελούνται στο πλαίσιο έργου συντήρησης του οδικού δικτύου όλου του Δήμου Καρύστου.

Ø  Η επέκταση προβλήτα και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο λιμάνι των Νέων Στύρων.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρύστου, όπου συναντήθηκε με στελέχη της Δημοτικής Αρχής, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζάχο Χατζηνικολή, αλλά και με την ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλο Άννα Καρύκα.

Ανακοινώθηκε η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στην Κάρυστο, έργο προϋπολογισμού 636.900€, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης της οδικής “κύκλωσης” του Καφηρέα, αλλά και στις ενέργειες για την επανέναρξη του δρόμου Ραπταίοι - Νέα Στύρα - Στύρα.

 

Ακολούθησε η επίβλεψη έργων στα όρια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, όπως:

·         Η αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, όπου οι εργασίες θα συνεχιστούν, αφού το έργο έχει απρόσκοπτη χρηματοδότηση.

·         Η αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με Ε.Ο Οξύλιθος – Πλατάνα, ενόψει της έναρξης εργασιών και εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που εγκρίθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα στο δημοτικό κατάστημα Αλιβερίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου. Έργο προϋπολογισμού 712.425 €.

«Συνεχίζουμε τις επισκέψεις μας στους δήμους, γιατί η δουλειά μας γίνεται στο γραφείο, αλλά έξω στην κοινωνία μαθαίνεις ποια πραγματικά είναι η δουλειά που έχεις να κάνεις. Ποια είναι τα έργα και οι παρεμβάσεις, τις οποίες έχει άμεση ανάγκη κάθε τόπος.

»Καταγράψαμε προβλήματα και ανάγκες στους δήμους Καρύστου και Κύμης – Αλιβερίου και παράλληλα, ανακοινώσαμε την δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στην Κάρυστο, συνυπογράψαμε προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο Αλιβέρι και μεριμνήσαμε για τη συνέχιση των εργασιών αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Γνωρίζοντας καλά τον καταλυτικό ρόλο που έχει η συνεργασία με τον α’ βαθμό της αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία, σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, υλοποιούμε, πορευόμαστε μαζί στο καλύτερο που επιθυμούμε για τον τόπο μας. 

»Αυτός ακριβώς και ο σκοπός της σημερινής μας επίσκεψης στους δήμους Καρύστου και Κύμης - Αλιβερίου, προκειμένου να ελέγξουμε από κοντά έργα υπό εκτέλεση, να επιταχύνουμε τα βήματα μας για τα επόμενα που ήδη έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα, αλλά και να θέσουμε τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις εκείνες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.