Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Άγραφα:Κατολίσθηση στo Bασιλέσι Πρασιάς «έκοψε» στη μέση το χωριό-Αποκλεισμένοι κάτοικοι .

 


Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε αποκλεισμένους τους κατοίκους στο Βασιλέσι Πρασιάς στα Άγραφα Ευρυτανίας ,όταν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ,μεγάλη κατολίσθηση «έκοψε» στη μέση το χωριό.

Το ευτυχές είναι ότι η κατολίσθηση συνέβη τις βραδινές ώρες και δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα μιας και τον δρόμο τον χρησιμοποιούν καθημερινά κάτοικοι και κτηνοτρόφοι.

Λόγω του όγκου των χωμάτων και βράχων δυστυχώς μέχρι και αυτή την στιγμή ο δρόμος παραμένει κλειστός και οι κάτοικοι αποκλεισμένοι μιας και είναι ο μοναδικός δρόμος για την έξοδο του χωριού.  

Όπως αναφέρουν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι στο VimaPoliti.gr , αν και το σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή υπάρχει εδώ και χρόνια τόσο ο δήμος όσο και η Περιφέρεια δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί και να μην κινδυνέψει κάποιος κάτοικος.

Δείτε την διαμαρτυρία τους πριν ένα μόλις μήνα για το σημείο της κατολίσθησης..

Πρασιά Ευρυτανίας
πριν από περίπου ένα μήνα

Άραγε πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να έχουν ένα ασφαλές οδικό δίκτυο οι κάτοικοι στου Καραμπασίνη?
Άραγε πόσο κοστολογούν την ζωή των κατοίκων του Βασιλεσίου οι ιθύνοντες του δήμου Alexis Kardabikis και της Περιφέρειας Τασιος Αριστειδης ,που κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή απο τις πτώσεις των τεράστιων βράχων?
Άραγε πόσες φορές ακόμη θα κάνουν το σταυρό τους κάτοικοι και επισκέπτες για να περάσουν απο το σημείο...μηδέν στην είσοδο του οικισμού?
΄΄Αραγε πόσες φορές θα βοηθήσει ο ..Παντοδύναμος που δεν θρηνήσαμε ακόμη θύματα.Μόλις πριν λίγες μέρες έπεσε όγκος βράχων και χωμάτων ευτυχώς που δεν περνούσε κανείς!!
Για την τωρινή τραγική κατάσταση πριν θρηνήσουμε κάποιον συντοπίτη μας και κάποιοι να ..βρέχουν τις ραχούλες με κροκοδείλια δάκρυα κατοπιν εορτής,θα ενημερωθεί η εισαγγελία Ευρυτανίας με επιστολή μας.