Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Εξαιρετική ήταν η παρουσίαση που έκανε η Ομάδα των Επίλεκτων Ειδικών Αποστολών που κινούνται πάντα στη γραμμή της Αλληλεγγύης και της Προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, ο Δήμος μας είναι πάντοτε αρωγός τέτοιων πρωτοβουλιών και δράσεων και στηρίζει έναν τέτοιον φορέα που διακρίνεται για το έργο του όπως η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών που για τέσσερις μέρες βρέθηκε, στο Ραπτόπουλο και στη Βελαώρα προκειμένου να εκπαιδεύσει ως εθελοντές όσους ενδιαφέρονται, και ήταν αρκετοί αυτοί που έκαναν την αρχή για να βοηθήσουν δικούς μας ανθρώπους κάποια στιγμή που θα έχουν ανάγκη για: * Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση *Διαχείριση τραύματος *Ακινητοποίηση σε φορείο *Εκπαίδευση ασθενοφόρου οχήματος *Ζωτικές λειτουργίες *Πνιγμονή

Το ανάγλυφο του Δήμου μας είναι ιδιαίτερο και σε πολλά σημεία επικίνδυνο. Γι' αυτό το λόγο ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή η άσκηση απεγκλωβισμού και διάσωσης κατοίκου που πραγματοποιήθηκε, αφού τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α κλήθηκαν να συνδράμουν σε σενάριο όπως: *'Ερευνα και Διάσωση αγνοούμενου που έπεσε σε γκρεμό, *Παροχή Πρώτων Βοηθειών *Μεταφορά πολυτραυματία σε Σταθμό Α' Βοηθειών και διακομιδή με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους αυτές τις μέρες δούλεψαν ακούραστα, όλα τα μέλη, που στάθηκαν δίπλα σε όσους θέλησαν να μάθουν για τη Διάσωση και Βοήθεια στον συνάνθρωπο. Κερδίσαμε πολλά από αυτή την άψογη συνεργασία, όπως εμπειρία, τεχνογνωσία και δύναμη για να προσφέρουμε ακόμα πιο πολλά στο κοινωνικό σύνολο σε δύσκολες περιπτώσεις. Εκφράζουμε την ικανοποίηση όλης της Δημοτικής Αρχής για το υψηλό επίπεδο της ομάδας. Η προσφορά σας ήταν σημαντική αφού με τη συχνή εκπαίδευση που θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα καθιστά  τους εθελοντές μας αποτελεσματικούς, εξασφαλίζοντας πολύτιμο χρόνο για την επιβίωση συνανθρώπων μας, συνδράμοντας όλοι μαζί στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Τέλος να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα μέλη και το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της  νεοσύστατης  Ομάδας Επίλεκτων Ειδικών Αποστολών του Δήμου Αγράφων που θα λειτουργήσει αρχικά ως παράρτημα της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.