Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

AGRAFA NEWS- «Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και εκατοντάδες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες σε γενική και ειδική αγωγή στα Δημοτικά Σχολεία της Ευρυτανίας»

 

                                                       Ν.Ε  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

                              

«Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και εκατοντάδες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες  σε γενική και ειδική αγωγή στα Δημοτικά Σχολεία της Ευρυτανίας»


        Πέρασε πάνω από ένας μήνας  από την έναρξη του σχολικού έτους και παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Παιδείας ότι δεν υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς και όλα θα  λειτουργήσουν κανονικά, η πραγματικότητα,  ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, τη διαψεύδει.

 Στα σχολεία μας  υπάρχουν σοβαρά εκπαιδευτικά κενά και μορφωτικές ελλείψεις για τους μαθητές.

Κατά την  επίσκεψή  μας, στις 30-9-2021 στην Δ/ση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Δ/ντρια κ. Ρόγκα μας ενημέρωσε για τα κενά στο νομό και μας διαβεβαίωσε  ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες  προς κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία με τους  τοπικούς παράγοντες (Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχη και Βουλευτή του Νομού) και ότι θα επιλυθούν άμεσα, συγκεκριμένα εντός εβδομάδος, τα προβλήματα των ελλείψεων.

Το χρονικό όριο παρήλθε και τα κενά παραμένουν:

Δύο (2) θέσεις δασκάλων γενικής αγωγής καιμία (1 ) ειδικής αγωγής

Δύο (2) θέσεις νηπιαγωγών και μία (1)  νηπιαγωγού παράλληλης στήριξης

Μία (1) θέση  εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας

Μία(1) θέση εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας

Μία (1)θέση εκπαιδευτικού Εικαστικών

Μία (1) θέση εκπαιδευτικούΠληροφορικής μειωμένου ωραρίου

Μία(1) θέση εκπαιδευτικού Μουσικής μειωμένου ωραρίου

Δύο ( 2) θέσεις σχολικών νοσηλευτών.

Τα περισσότερα αφορούν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, στο οποίο έχει υποβαθμιστεί η διδασκαλία των ξένων γλωσσών, των καλλιτεχνικών και της πληροφορικής και το Ειδικό Σχολείο, του οποίου η λειτουργία είναι σχεδόν αδύνατη.

Επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας και σε όλους τους αρμόδιους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς απέστειλαν, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Νηπιαγωγείου, με τις οποίες απαιτούν την άμεση κάλυψη κενών.

Σε μια πολιτισμένη χώρα, τον 21ο αιώνα που διανύουμε, είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να υπάρχουν μαθητές που βιώνουν τον αποκλεισμό από τη πρόσβαση στη γνώση και ιδιαίτερα από τα ειδικά μαθήματα, αυτά που προωθούν την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Τι έχει να πει για όλα αυτά ο λαλίστατος για άλλα θέματα βουλευτής μας; Τι ενέργειες έχει κάνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων μας;

Το ενδιαφέρον της κ. Κεραμέως για την Εκπαίδευση το είδαμε! Εξαντλήθηκε στην εισαγωγή της διδασκαλίας των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο! Τι ειρωνεία! Τα νήπια διδάσκονται Αγγλικά από Εκπαιδευτικό Αγγλικών και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού ….από τη δασκάλα τους. Πίσω ολοταχώς στην εποχή των παππούδων τους. Κατά τα άλλα το Υπουργείο ζητά με κάθε αυταρχικότητα την έκθεση αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

      Συνταγή  Κεραμέως: Καρότο στην ιδιωτική εκπαίδευση, μαστίγιο στη δημόσια!

 

Η Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ