Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

AGRAFA NEWS-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΡΕΝΤΗΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

- Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια η Κρέντη δηλώνει δυναμικά παρούσα σε νέα ανθρωπιστική βοήθεια

Η Ενορία Κρέντης της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγράφων και πιο συγκεκριμένα με την Κοινότητα Παλαιοκατούνας, προχώρησαν στην συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών για τους πυρόπληκτους της Αρχαίας Ολυμπίας και πιο συγκεκριμένα για τους κατοίκους του χωριού Νεμούτα Ηλείας, που επλήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές της 7
ης και 9ης Αυγούστου 2021 .

Μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Κρέντης, στο Δημαρχείο Αγράφων και στην οικία της εκλεκτής συνεργάτιδος κ. Χρυσούλας Λάππα στο Καρπενήσι, γάλα, παξιμάδια, μακαρόνια, κονσέρβες,

δημητριακά, όσπρια, ε


ίδη ατομικής υγιεινής και προστασίας, κλινοσκεπάσματα και ρούχα, τα οποία θα μεταφερθούν με φορτηγό το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην Νεμούτα Ηλείας και θα παραδοθούν στον εφημέριο του πληγέντος αυτού χωριού από τις πρόσφατες πυρκαγιές, π. Χρήστο Αργυρόπουλο.

Παρακαλούνται όσοι ακόμη επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθειά μας να φέρουν τρόφιμα ή άλλα είδη στο Πνευματικό Κέντρο Κρέντης, σε συνεννόηση με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων και Αγράφων, π. Ευάγγελο Φεγγούλη, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, στα τηλ. 6973333018 και 22370-31664.   

Πριν μερικά χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2007 που έγιναν οι μεγάλες πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, μεταξύ των πολλών καταστροφών και των ανθρώπινων απωλειών καταστράφηκε και ένα χωριό, η Καυκανία που βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.
Πολλοί έτρεξαν να ενισχύσουν τους κατοίκους αυτού του χωριού και μεταξύ αυτών και οι Κρεντιώτες, αποστέλλοντας ένα φορτηγό με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Τότε όπως και τώρα την πρωτοβουλία του εφημερίου μας, στήριξαν αρκετοί συγχωριανοί μας, που πρόσφεραν είτε χρήματα είτε είδη τα οποία μεταφέραμε στην Καυκανιά με το φορτηγό του Θανάση Μάκκα.

Στην αποστολή αυτή, πέραν του παπα – Βαγγέλη, συμμετείχαν, ο μακαρίτης Κώστας Ντάλλας, ο Βαγγέλης Τσιγαρίδας, ο μακαρίτης επίσης Θόδωρος Πλατής, ο Ηλίας Σούλιος, ο Θανάσης Μάκκας και ο Γιώργος Ψυχογιός από την Δυτ. Φραγκίστα.

Οι Κρεντιώτες είμαστε φιλεύσπλαχνοι και λεβέντες και σε κάθε δύσκολη στιγμή για τον συνάνθρωπό μας, δηλώνουμε πάντοτε παρών. 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία να στηρίζεις τους πάσχοντες και δοκιμαζόμενους αδελφούς όταν το έχουν ανάγκη.