Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Νέο σχολείο και αθλητικό κέντρο τύπου “μπαλόνι” στην Ερέτρια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 20 Σεπτεμβρίου 2021

 


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Δημήτρης Βουρδάνος επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, την Ερέτρια προκειμένου να επιβλέψουν το νέο σχολικό κτίριο της πόλης, αλλά και το χώρο εγκατάστασης αθλητικού κέντρου.

Το έργο της ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, αρχικού προϋπολογισμού 2.500.000€, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το διδακτήριο παραδόθηκε διοικητικά για χρήση στις 30 Ιουλίου 2021.

Το κτίριο αποτελείται από το ισόγειο 1.136,66 τ.μ. και από τον ά όροφο επιφάνειας 1.036,78 τ.μ. Στον αύλειο χώρο κατασκευάστηκε γήπεδο καλαθοσφαίρισης, παρότι δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη.

Πέραν των συμβατικών υποχρεώσεων, τοποθετήθηκαν επίσης στόρια σε όλα τα παράθυρα, τέντες στον εξώστη του Α΄ορόφου και στο εξωτερικό κλιμακοστάσιο για την προστασία από τη βροχή, κλιματιστικά σε όλα τα γραφεία της διοίκησης και κιγκλιδώματα ασφαλείας στα παράθυρα του ισογείου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημερώθηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς για τεχνικά μικροπροβλήματα, που διαπιστώθηκαν μετά την έναρξη λειτουργίας του σχολείου και έδωσε οδηγίες για να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε στη συνέχεια, μαζί με τον Δήμαρχο Ερέτριας Ιωάννη Δημητρόπουλο, το χώρο δημιουργίας αθλητικού κέντρου και ανακοίνωσε ότι το έργο: «Αθλητική Εγκατάσταση με στέγαση φουσκωτή κατασκευή τύπου μπαλόνι», προϋπολογισμού 585.793,89€, εντάχθηκε μέσω της «Αναπτυξιακής Εύβοιας» και θα χρηματοδοτηθεί από το “LEADER” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Ο Δήμος Ερέτριας θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει γήπεδο καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης και περιμετρικό στίβο με αεροστηριζόμενο θόλο (τύπου μπαλόνι) και με όλες τις βοηθητικές και προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις (π.χ μεταλλικές κερκίδες, χώρους αποδυτηρίων, χώροι W.C, περίφραξη κλπ).

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Ερέτριας για τον προγραμματισμό άλλων έργων και παρεμβάσεων, αλλά και σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του τόπου.

«Παραδώσαμε ένα σύγχρονο διδακτήριο και συναντηθήκαμε σήμερα με εκπαιδευτικούς, γονείς και με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, που ήδη το ζουν και το απολαμβάνουν.

»Ανακοινώσαμε επίσης την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 585.000 € για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου τύπου “μπαλόνι”, το οποίο θα καλύψει τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής.

»Με αυτά τα δυο νέα έργα, δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο, το οποίο αναστηλώνεται με πόρους της Περιφέρειας, ολοκληρώνουμε ένα στρατηγικό τρίπτυχο στον Πολιτισμό, την Παιδεία και τον Αθλητισμό για την ιστορική πόλη της Ερέτριας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Η Περιφέρεια με σχέδιο, με πρόγραμμα και με πολλή δουλειά κατάφερε να ολοκληρώσει ένα σύγχρονο διδακτήριο. Τους ευχαριστούμε και ιδιαιτέρως τον κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος ήρθε σήμερα και είδε το έργο ολοκληρωμένο και σε χρήση από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας. 

»Εξίσου μεγάλο και πραγματικά πρωτόγνωρο έργο είναι και το αθλητικό κέντρο τύπου "μπαλόνι", το οποίο κατάφερε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στόχος μας είναι η δημοπράτησή του εντός εξαμήνου, ώστε να αποκτήσει η Ερέτρια σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος.