Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη με τους νέους αντιδημάρχους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους..

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε  τους νέους αντιδημάρχους, ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και καλή δουλειά στα νέα τους καθήκοντα και τόνισε πως με συλλογική προσπάθεια, τόλμη και δουλειά, καλούμαστε να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε και να συνεχίσουμε την ελπιδοφόρα προοπτική που έχουμε ξεκινήσει για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, την ανακούφιση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των ανθρώπων του τόπου μας.

Καταφέραμε αυτά τα δύο χρόνια, είπε ο Δήμαρχος, ο Δήμος Αγράφων να έχει φωνή και σήμερα, νιώθουμε περήφανοι για αυτή την προσπάθειά μας. Μια προσπάθεια έντιμη και κοπιαστική που τη χαρακτηρίζουν τα πολλά μικρά και μεγάλα  έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, η βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, η σταθερή διεκδίκηση από την κεντρική διοίκηση όσων δικαιούται ο Δήμος μας. 

Δημιουργήσαμε ένα πιο θετικό περιβάλλον για τα θέματα που μας αφορούν, με σκληρή δουλειά και συνεχή παρουσία στα Κέντρα των αποφάσεων.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την υλοποίηση του οράματός μας για έναν Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό και ανθρώπινο.
Έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτούς  που εμπιστεύθηκαν εμάς και το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο.
Έχουμε ευθύνη αφενός για να ικανοποιήσουμε τις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών, αφετέρου για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, μέσα από τις αντίξοες συνθήκες της δύσκολης αυτής  εποχής που όλοι βιώνουμε.
Αυτός ο όρκος που δώσαμε , είναι πάνω από όλα όρκος καθήκοντος και δέσμευσης.
Οι πολίτες έκριναν προγράμματα και πρόσωπα.
Τώρα περιμένουν από εμάς να παραμερίσουμε τις όποιες αντιθέσεις και να βρούμε όλα εκείνα που μας ενώνουν στον κοινό μας αγώνα για αυτό τον τόπο.
Είμαστε υποχρεωμένοι να φανούμε άξιοι της εντολής που μας έδωσε ο κόσμος των Αγράφων.
Δεσμευτήκαμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις του ,διότι ανάμεσά μας δεν θέλουμε ναυπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές, στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.
Καμία θέση δεν έχουν ανάμεσά μας οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι προσωπικές αντιπαλότητες και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μας επέλεξαν για αυτό οι πολίτες.
Η νηφάλια κριτική, με καλές προθέσεις και οι καθαρές θέσεις με επιχειρήματα είναι εκείνα τα στοιχεία που υπηρετούν το σκοπό και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου που ενεργεί προς όφελος του τόπου.
Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από σύγχυση αξιών, αμφισβήτηση θεσμών και απαξίωση της πολιτικής ζωής, οι αιρετοί θα πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο συμπεριφοράς και σεβασμού

μέτρο αφοσίωσης και παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού προς την κοινωνία και τη νέα γενιά, Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής, όλοι μας θα είμαστε περήφανοι που υπηρετήσαμε τους πολίτεςαυτού του πολύπαθου τόπου.