Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος


Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

v  «Στα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία ξεκίνησε άμεσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στις πεδινές κοίτες των ποταμών. Ταυτόχρονα, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε το σύνολο των αναγκαίων έργων και δράσεων, που έχουμε ήδη καταθέσει στην κυβέρνηση».

 

v  «Στην μεγάλη πρόκληση για την ανάταξη του δάσους, που έχει καταστραφεί. Αυτή η καταστροφή έχει μια αμιγώς οικολογική διάσταση, αλλά έχει και οικονομική, αφού χιλιάδες επαγγελματίες ζούσαν αποκλειστικά από το δάσος, όπως οι ρητινοσυλλέκτες».

 

 

v  «Στην εξαιρετικά θετική παρέμβαση του Υπουργού κ. Σκρέκα, σε συνέχεια και της επικοινωνίας που είχαμε, για την άρση των εσφαλμένων αποφάσεων της ΡΑΕ, περί της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η βόρεια Εύβοια δοκιμάστηκε σκληρά και έδειξε τεράστια δύναμη. Έχει, όμως και τεράστιες ανάγκες. Για αυτό πρέπει να παραμείνει στραμμένο το βλέμμα της Πολιτείας σε αυτή την περιοχή, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του τόπου, αλλά και μέχρι να αποκτήσει πάλι προοπτική, αισιοδοξία και ελπίδα. Σε αυτό θα ήθελα τη συνοδοιπορία όλων μας, πέρα από κόμματα, ιδεολογικές προσεγγίσεις και ό,τι άλλο μπορεί να μας διχάσει. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί».