Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.840.000 €

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 23 Σεπτεμβρίου 2021

 

Οδικά έργα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

συνολικού προϋπολογισμού 1.840.000 €

Νέα οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.840.000 € ξεκινούν στην Π.Ε. Ευρυτανίας μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Πρόκειται για τα ακόλουθα έργα:

1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 1.199.999,99€. Οι επεμβάσεις θα γίνονται, όπου κρίνεται σκόπιμο, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευρυτανίας, σε όλους τους άξονες του Εθνικού και Επαρχιακού  Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας.

2. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ  - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΟΣ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ & ΠΡΟΥΣΟΣ – ΑΡΑΠΟΚΕΦΑΛΑ», αρχικού προϋπολογισμού 640.000 €. Το συγκεκριμένο έργο περιορίζεται στην υλοποίηση παρεμβάσεων επί του  Επαρχιακού οδικού δικτύου Καρπενησίου – Προυσός – Πρόδρομος και Προυσός - Αραποκέφαλα, του Δήμου Καρπενησίου της Π.Ε. Ευρυτανίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η  οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν και στις δύο εργολαβίες αφορούν: εξυγίανση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων (ζυμώματα), ανακατασκευή ή επέκταση υφιστάμενων τεχνικών έργων, εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωση λάκκων, τοποθέτηση τμημάτων ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας καθώς και  αντιμετώπιση ελλείψεων στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων και κιγκλιδωμάτων γεφυρών και το λοιπό εξοπλισμό ασφαλείας της οδού.

Μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, όπως έχουμε δεσμευθεί έναντι των πολιτών.

»Εξασφαλίσαμε τις χρηματοδοτήσεις και δημοπρατήσαμε τα έργα, τα οποία μπαίνουν πλέον σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, που στοχεύουν στην αποκατάσταση φθορών σε όλο το οδικό δίκτυο».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός δήλωσε: «Με τα νέα οδικά έργα ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών βελτιώνοντας την καθημερινότητα τους. Ειδικά με το δεύτερο έργο προχωράμε σε στοχευμένες  παρεμβάσεις για την βελτίωση του οδικού δικτύου από τον Προυσό έως την Καστανιά και τον Πρόδρομο και από τον Προυσό προς τα όρια του Νομού στην θέση Αραποκέφαλα,  με εργασίες που αφορούν σε αποκαταστάσεις βλαβών, σε κατασκευή τεχνικών, σε ασφαλτοστρώσεις, σε κατακόρυφη και  οριζόντια σήμανση και σε τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού μας δικτύου».