Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

AGRAFA NEWS- Την αντιμετώπιση της προβληματικής λήψης τηλεοπτικού σήματος στον Δήμο Αγράφων ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 


 

 

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προς τον Ψηφιακό Πάροχο Α.Ε.(Digea) και προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης έθεσε για ακόμη μια φορά το ζήτημα της προβληματικής τηλεοπτικής κάλυψης   στο Δήμο Αγράφων.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

 

 

«Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

     Σας γνωρίζουμε το γεγονός ότι η λήψη του τηλεοπτικού σήματος στον Δήμο Αγράφων, έπειτα από την νέα προσαρμογή των τηλεοπτικών συχνοτήτων, παρουσιάζεται ιδιαίτερα προβληματική, τόσο στις περιοχές κάλυψης, όσο και στις λευκές.

     Το συγκεκριμένο πρόβλημα κατέστη γνωστό, έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων από πολλές κοινότητες του Δήμου Αγράφων, γεγονός το οποίο δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

     Βασικά χαρακτηριστικά του Δήμου Αγράφων συνιστούν η ορεινή μορφολογία, η αραιοκατοίκηση και ο γηρασμένος και μικρού μεγέθους πληθυσμός , με μειονεκτική θέση ως προς την προσβασιμότητα και την επικοινωνία. Η τηλεόραση συνιστά το βασικό μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των, σχετικά, απομονωμένων κατοίκων της περιοχής και για τον συγκεκριμένο λόγο είναι αναγκαία η βελτίωση των αντίστοιχών υποδομών και μέσων για την επίλυση του προβλήματος.

     Παράλληλα, σας γνωρίζουμε το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, η ανάλογη μέριμνα για τη διεκπεραίωση του προγράμματος επιδότησης για τηλεοπτική κάλυψη, που αφορά στις αιτήσεις των κατοίκων.

     Παρακαλούμε να εισακουστεί το αίτημα του Δήμου Αγράφων για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα να γίνει διάγνωση από ανάλογο κλιμάκιο τεχνικών και αντίστοιχα η επιλογή της βέλτιστης λύσης.»