Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

AGRAFA NEWS-ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ Χρηματοδοτήσεις 3.360.000 € για την υποστήριξη 1.281 οικογενειών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 31 Αυγούστου 2021

 

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ

Χρηματοδοτήσεις 3.360.000 €

για την υποστήριξη 1.281 οικογενειών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε και θα διαθέσει χρηματοδοτήσεις ύψους 3.360.000 €, με τις οποίες θα καλυφθούν τη νέα σχολική χρονιά οι ανάγκες 1.281 οικογενειών για τη φροντίδα και φύλαξη των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» και στον άξονα προτεραιότητας: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, οι δράσεις:

v  «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής (2021-2022)», προϋπολογισμού 3.300.000 €. Η δράση αφορά τη διάθεση θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών για το έτος 2021-2022, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς και σε Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

 

Η συγκεκριμένη δράση ενισχύει γονείς - κηδεμόνες με χαμηλά εισοδήματα, μέσω της παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων. Συμβάλει στην ουσιαστική διευκόλυνσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στα απαιτητικά καθήκοντα της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας, αλλά και στα εργασιακά τους καθήκοντα.

 

«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (2021 – 2022)», προϋπολογισμού 60.000 €. Η δράση αφορά τη διάθεση θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών με αναπηρία  για το έτος 2021-2022, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

v  ολοκληρωμένης φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία.

 

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παράλληλα στην αποδέσμευση των ωφελούμενων γονέων ή κηδεμόνων από τα εξαρτώμενα τέκνα τους με αναπηρία, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε εργασιακές και άλλες υποχρεώσεις τους.

Μέσω των δράσεων αναμένεται να καλυφθούν οι παροχές υπηρεσιών και να ωφεληθούν 1.281 οικογένειες. Η διάθεση θέσεων των ανωτέρω δράσεων πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου του, την οποία λαμβάνει από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.

«Προετοιμαζόμαστε εγκαίρως για τη νέα σχολική χρονιά και δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες εργαζόμενων γονέων ή κηδεμόνων με χαμηλά εισοδήματα, όπως και στις οικογένειες που αναθρέφουν παιδιά με αναπηρίες.

»Χρηματοδοτούμε δύο δράσεις με εκπαιδευτικό και με κοινωνικό πρόσημο, οι οποίες θα επιτρέψουν σε εκατοντάδες συμπολίτες μας να ανταπεξέλθουν στα οικογενειακά, αλλά και στα εργασιακά τους καθήκοντα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.