Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

AGRAFA NEWS - «Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»: Η διασύνδεση του Τουρισμού με την Αγροδιατροφή περνάει από τον ευλογημένο τόπο μας !

 



Πριν από περίπου ένα χρόνο (https://orchomenos-press.blogspot.com/2020/06/d-hub.html), η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή» που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεργασία με το Διάζωμα, έκανε και την επίσημη παρουσίαση των ψηφιακών της δράσεων. Η Διαδρομή έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020», με προϋπολογισμό 2.500.000€ (https://orchomenos-press.blogspot.com/2020/02/2500000.html?m=1 )

 

Θυμίζουμε πως αποτελεί  ένα επώνυμο και ολιστικό προϊόν πολιτιστικού τουρισμού για την Περιφέρεια, το οποίο διαμορφώνεται με βάση τα #σημαντικότερα μνημεία φύσης και πολιτισμού σε 7 επιλεγμένους πόλους:

α) Χαλκίδα – Ερέτρια, β) Δελφοί, γ) Καρπενήσι, δ) Θερμοπύλες, ε) Θήβα, στ) Ορχομενός Βοιωτίας και ζ) Σκύρος.


Ο σχεδιασμός της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Στερεά Ελλάδα (https://orchomenos-press.blogspot.com/2020/04/blog-post_66.html ) , είχε αφετηρία το Δεκέμβριο του 2017, με την υπογραφή μιας από τις πιο σημαντικές συμφωνίες για την ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της φύσης της Στερεάς Ελλάδας.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν όλες οι σημαντικές πολιτιστικές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την τελευταία δεκαετία, καθώς και όσες παρεμβάσεις υλοποιούνται ήδη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» 2014 – 2020».

 


Όπως ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, που συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον αυτή την φιλόδοξη πρωτοβουλία, είναι πως η   Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή»  κάνει το επόμενο βήμα της αναπτύσσοντας το «Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

«Φέρνουμε κοντά μας επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες, Τουρισμού, Αγροδιατροφής, αλλά και όλων των κλάδων, και συμπορευόμαστε για να αναπτύξουμε συνέργειες και να καταστήσουμε την πολιτιστική διαδρομή μια ολοκληρωμένη εμπειρία Πολιτισμού, Τουρισμού, Φύσης και Γαστρονομίας!» τονίζει ο κ. Σπανός και είναι γεγονός πως εκεί είναι η μεγαλύτερη υπεραξία των έργων.

 Εκεί, είναι και το «μεγάλο στοίχημα» για τον δικό μας τόπο.

 Να «αναστηλώσουμε» τα μνημεία μας και μαζί τους 

να «αναστήσουμε» την τοπική μας οικονομία!!!https://orchomenos-press.blogspot.com/