Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

AGRAFA NEWS -Επιστολή προς τον ΕΟΔΥ απέστειλε, σήμερα, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ζητώντας κινητές μονάδες εμβολιασμών για τους δημότες του Δήμου Αγράφων.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

 

Αναλυτικά η επιστολή:

 

«Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Αγράφων είναι από τους γηραιότερους πληθυσμιακά δήμους της χώρας. Πρόκειται για ένα Δήμο εξαιρετικά δυσπρόσιτο, απομονωμένο από τα αστικά κέντρα, με κακοτράχαλους δρόμους και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον περισσότερο καιρό στην περιοχή δυσχεραίνουν επιπροσθέτως την κατάσταση.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται ένας ασθενής για να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο (Καρπενησίου) και να επιστρέψει αγγίζει τις τέσσερεις ώρες ή και περισσότερο!

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, ότι η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ζει σε μια νέα πραγματικότητα. Γνωρίζουμε ότι το σύστημα Υγείας είναι ήδη επιβαρυμένο και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει σε όσα καθημερινά προκύπτουν.

Με αφορμή τους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν ήδη και στη χώρα μας, θα θέλαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο κινητών μονάδων εμβολιασμών. Θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για τους δημότες μας- που στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία με προβλήματα υγείας- να μπορούν να κάνουν το εμβόλιο χωρίς να χρειάζεται να διανύσουν πολύωρες και χιλιομετρικά μεγάλες αποστάσεις.

Ελπίζουμε στην ευαισθησία σας και σας ευχαριστούμε για τον αγώνα που δίνετε για να είμαστε όλοι ασφαλείς.»