Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

AGRAFA NEWS- O εθνικός χάρτης μέτρων προστασίας λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου Covid-19, ως προς τα ακόλουθα σημεία, όσον αφορά τη Στερεά Ελλάδα:

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ


ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

                                                                               Λαμία, 30 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Όπως ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, με εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναθεωρείται ο εθνικός χάρτης μέτρων προστασίας λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου Covid-19, ως προς τα ακόλουθα σημεία, όσον αφορά τη Στερεά Ελλάδα:

·         Άρση ειδικών μέτρων προστασίας για τους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας της Π.Ε. Βοιωτίας με ισχύ από 1-2-2021. Στις περιοχές αυτές θα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται σε όλη την Επικράτεια, πλην των περιοχών που ισχύουν τα ειδικά μέτρα.

·         Διατήρηση ειδικών μέτρων προστασίας για τους Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας της Π.Ε. Βοιωτίας και τον οικισμό Ρομά της Δ.Κ. Δυστίων Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της Π.Ε. Εύβοιας.

·         Θέσπιση ειδικών μέτρων προστασίας για τον Δήμο Χαλκιδέων της Π.Ε. Εύβοιας με ισχύ από 30-1-2021.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό στην πληρέστερη καταγραφή και τον περιορισμό των κρουσμάτων και των πηγών μετάδοσης του ιού, συνεχίζει με εντατικό ρυθμό, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις Δημοτικές αρχές, και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα δημοσιευτεί, τη διενέργεια rapid tests ανίχνευσης του ιού, με έμφαση στις κατά τα ανωτέρω κρίσιμες περιοχές.

Ακόμη, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και η ΕΛΑΣ με το Λιμενικό Σώμα θα διενεργούν εντατικά ελέγχους τήρησης των μέτρων σε επιχειρήσεις και πολίτες αντίστοιχα.

Τα μέτρα έχουν ως περιγράφηκαν στην προφορική ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά και θα εξειδικευτούν στην επικείμενη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Κατά την ανακοίνωση των μέτρων, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη διαχείριση της πανδημίας κ. Ανδρέας Τοουλιάς δήλωσε: «Είναι κρίσιμο να

αντιληφθούμε όλοι ότι δεν πρόκειται για «τιμωρητικά» μέτρα, αλλά για μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.

»Στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ακόμη πιο υπεύθυνοι, ακόμη πιο προσεκτικοί, ώστε να αρθούν τα νέα μέτρα, όπως συνέβη στους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας της Π.Ε. Βοιωτίας».

 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19

Ανδρέας Τοουλιάς