Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

AGRAFA NEWS-Πρώτη συνεδρίαση για το 2021 του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη

                                                                         Λαμία, 27 Ιανουαρίου 2021

  

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου η πρώτη -για το 2021- συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, όπως και η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

Μετά την ανταλλαγή ευχών μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας, εκφράζοντας το σώμα:

 

Ø  Εξέφρασε τα συλλυπητήρια όλων στους οικείους του πρώην Υπουργού Σήφη Βαλυράκη, που εξέπνευσε στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου.

 

Ø  Συνεχάρη δημόσια τον κ. Ιωάννη Κτιστάκη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Βοιωτία και εκλέχθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) ως δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ελλάδα.

 

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς και σε θετικό κλίμα 18 επίκαιρες ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων, 3 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και 8 θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων οι αναγκαίες τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2021.   

 

Αξιοσημείωτη ήταν η ένταξη χρηματοδότησης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 για την εκπόνηση "Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας".

 

«Πιστεύουμε στην ηλεκτροκίνηση και στα οφέλη της. Θέλουμε να γίνουμε μια Περιφέρεια φιλόξενη προς το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και τους χρήστες του, Στερεοελλαδίτες και επισκέπτες. Η πρώτη Περιφέρεια με πλήρες και οργανωμένο σχέδιο σταθμών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.