Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

AGRAFA NEWS -Σ.Β.Σ.Ε._ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2021 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

                                                                           

 


 

 

Οινόφυτα 22 Ιανουαρίου 2020

 

 

       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ 20ης Ιανουαρίου 2021


 

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μέσω τηλεδιάσκεψης, η διαδικτυακή κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Την Εκδήλωση κοπής πίτας του ΣΒΣΕ τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τα μέλη του ΔΣ και τους εκπροσώπους των εταιρειών μελών μας, οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Φάνης Σπανός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θάνος Ψαθάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.ΑΝ.ΕΠ, Κωνσταντίνος Καραγιάννης Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, Γεώργιος Αναστασίου Δήμαρχος Θηβαίων, Έλενα Βάκα Δήμαρχος Χαλκίδας, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Π.Στ.Ε κ.κ Παναγιώτης Αγνιάδης, Αθανάσιος Κυρίτσης, Γιάννης Γεροντίτης, Βασίλειος Αυγερινός και η τ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κυρία Παρασκευή Αγιοστρατίτη,

Επίσης συμμετείχαν ο κύριος Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κύριος Αναστάσιος Μιτιακούδης, Γενικός Διευθυντής Αδειοδοτήσεων της Γ.Γ. Βιομηχανίας και η κυρία Κωνσταντίνα Νίκα Διευθύντρια Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης ΥΠΕΝ.

Την Εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΒΣΕ κύριος Νικόλαος Κουδούνης με έναν αρχικό χαιρετισμό προς τους προσκεκλημένους ενημερώνοντας τους αναφορικά με τη ροή των ομιλιών.

Ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Σταϊκούρας έλαβε πρώτος το λόγο παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα του Υπουργείου του και το κυβερνητικό έργο του προηγούμενου έτους αλλά και τις στοχεύσεις για το νέο έτος. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτηση του τόνισε την πάγια θέση του ότι ο ρόλος του Συνδέσμου στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι εξαιρετικά σημαντικός, και δεν περιορίζεται απαραίτητα στα στενά όρια αυτής. Επίσης, υπογράμμισε τα κυβερνητικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του covid-19 σκιαγραφώντας τη συνολική κυβερνητική Στρατηγική. Επιπροσθέτως, ο κύριος Υπουργός ανέδειξε στην ομιλία του τη Δημόσια διαβούλευση

για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο πήρε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κύριος Παπαθανάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στη βιομηχανία και τις νέες ευκαιρίες, χρηματοδοτικές και άλλες, που διαμορφώνονται. Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κλάδου της μεταποίησης στη Στερεά Ελλάδα και τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κύριος Φάνης Σπανός, ανέπτυξε  το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας εν όψει μάλιστα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 που προβλέπει σημαντικά υψηλότερες χρηματοδοτήσεις στην Π.Στ.Ε.

Ο κύριος Θάνος Ψαθάς αναφέρθηκε στην ίδρυση της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Ονοφύτων-Ασωπού στις προοπτικές του και στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του.

Κατόπιν, από την πλευρά του ΣΒΣΕ, τις ευχές τους για το νέο έτος εξέφρασαν οι κ.κ. Νικόλαος Κουδούνης, Πρόεδρος του ΣΒΣΕ, ο οποίος εξήρε την  αξιέπαινη Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα των εταιρειών μας προβαίνοντας σε δωρεές και χορηγίες προς το Εθνικό Σύστημα Υγεία και επέδειξαν επίσης αξιοσημείωτη προσήλωση στην τήρηση των μέτρων υγιεινής που εφάρμοσαν στους χώρους εργασίας και στις συναλλαγές τους, με αποτέλεσμα να έχουν επιτύχει άψογα αποτελέσματα φραγής της διασποράς του ιού. Τόνισε επίσης ότι η επόμενη ημέρα καλεί σύσσωμη την επιχειρηματική κοινότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα την φέρουν μπροστά από τα γεγονότα. Η επόμενη ημέρα καλεί όλους τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας να ενώσουν τις γνώσεις τους, τις δυνάμεις τους και να αναδείξουν τα προτάγματα των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν ώστε να συν-διαμορφώσουν με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ένα ρεαλιστικό «Περιφερειακό Σχέδιο Ανάπτυξης» κατά τομέα δράσης ικανό να δώσει πραγματική ώθηση στην οικονομία της Περιφέρειας

Το λόγο πήραν επίσης οι κ.κ Παναγιώτης Σκιαδάς, Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΒΣΕ. και Πάνος Λώλος, Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΒΣΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα της υγειονομικής κρίσης στην Ελληνική και Διεθνή οικονομία.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Εταιρειών-μελών του ΣΒΣΕ αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα έλαβαν επίσης το λόγο και όλοι εξέφρασαν τις ευχές και τις σκέψεις τους για τη νέα χρονιά.

Κατά την κοπή της πίτας που ακολούθησε, κληρώθηκαν δύο «φλουριά», ένα για τα μέλη του ΔΣ και το δεύτερο σε εταιρεία μέλος του ΣΒΣΕ. Σημειώνεται ότι το "φλουρί» της εταιρείας μέλους του ΣΒΣΕ αξίας € 500 θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό οργανισμό της επιλογής της.

Την διαδικτυακή εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά ο Τηλεοπτικός Σταθμός  STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΣΒΣΕ

Γραφείο Προέδρου.