Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

AGRAFA NEWS - Ποια καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Ποια καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα - Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις
 Στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη θα ανακοινώσουν τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης του lockdown με το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων ενόψει των εορτών.

Στο πλαίσιο της εισήγησης των λοιμωξιολόγων που δεν είναι αρνητικοί με το προσεκτικό άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων του λιανεμπορίου, αναμένεται αύριο Παρασκευή, να ανακοινωθεί, η επανέναρξη λειτουργίας των ακόλουθων επιχειρήσεων:

- Κομμωτήρια

- Βιβλιοπωλεία

- Εμπορικά με Click Away

Τα προαναφερόμενα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν και πάλι από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Οι καταναλωτές που επιθυμούν να επισκεφτούν τα συγκεκριμένα καταστήματα θα υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα αναφορικά με τη χρήση μάσκας και τις απαιτούμενες αποστάσεις, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Όσον αφορά τις αγορές με τη μέθοδο click away ή μέσω τηλεφώνου αυτές θα γίνονται ως εξής: Οι καταναλωτές θα κάνουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες τους και στη συνέχεια το κατάστημα θα τους αποστέλλει γραπτό μήνυμα για την ημερομηνία παραλαβής τους από το κατάστημα κατόπιν ραντεβού. Στη συνέχεια ο καταναλωτής θα μπορεί να μεταβεί στο κατάστημα με μήνυμα στο 13033.

Ερωτηματικό αποτελεί η ημερομηνία ανοίγματος των μικρών καταστημάτων όπως ανθοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών και οπτικών και μικρά εμπορικά με ρούχα και παπούτσια, το οποίο αναμένεται να απαντηθεί την Παρασκευή κατά τις ανακοινώσεις των κ.κ. Πέτσα και Γεωργιάδη.

Οι εκκλησίες

Όσον αφορά τις εκκλησίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο μέσα στην περίοδο εορτών να μπορέσουν να γίνουν κάποιες λειτουργίες με μικρό αριθμό πιστών. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι Θείες λειτουργίες να τελεστούν σε βάρδιες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Star ανήμερα των Χριστουγέννων και ανάλογα με την δυνατότητες του κάθε ναού είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν τρεις λειτουργίες: Μία στις 5 το πρωί μια στις 7 και η τρίτη στις 9 το πρωί ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Τέλος, αναφορικά με τα άτομα στο γιορτινό τραπέζι, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα εννέα.

 

zougla.gr