Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Νεκρός από ηλεκτροπληξία 38χρονος Ευρυτάνας, υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ Αγρινίου

 

Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν μια ακόμη τραγωδία…νεκρός από ηλεκτροπληξία 38χρονος Ευρυτάνας και υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ Αγρινίου

Ένας ακόμη νέος  χάνει την ζωή του τόσο πρόωρα…

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον υπάλληλο του ΑΔΜΗΕ Αγρινίου , Νικόλαο Τσίρκα με καταγωγή από τον Μαραθιά Ευρυτανίας και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, όπου ζούσε μόνιμα στο Αγρίνιο με την οικογένειά του.

Ο άτυχος νέος δεν είχε χάσει την επαφή του με τα πάτρια εδάφη, λόγω της ενασχόλησής του με το κυνήγι επισκέπτονταν συχνά την Ευρυτανία όπου και ήταν μέλος του κυνηγετικού Συλλόγου Δυτικής Ευρυτανίας.

Ο 38χρονος υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ο οποίος πραγματοποιούσε συντήρηση στα δίκτυα υψηλής τάσης που φτάνουν στη Ζάκυνθο, έχασε τη ζωή του, όταν χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης στον υποσταθμό του Αργασίου.

Το ανησυχητικό είναι ότι πρόκειται για το δεύτερο νεκρό στη Ζάκυνθο, μέσα σε λίγους μήνες από ηλεκτροπληξία υψηλής τάσης,ο προηγούμενος ήταν ένας 32χρονος αλλοδαπός που τον περασμένο Σεπτέμβριο εργαζόταν σε εταιρεία που έχει αναλάβει την συντήρηση στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή των Βολιμών κοντά στα Ξύγκια και απανθρακώθηκε, ενώ εκτελούσε εργασίες πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ.

Η ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ

Στις 29 Δεκεμβρίου 2020 στις 1:30 το μεσημέρι, συνέβη θανατηφόρο ατύχημα στη Ζάκυνθο με θύμα τον εργαζόμενο της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, Νικόλαο Τσίρκα.

Ο θανών υπέστη ηλεκτροπληξία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης βλάβης στον Υποσταθμό Ζακύνθου.

Αρμόδια στελέχη της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ μετέβησαν  στην Ζάκυνθο προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε την άμεση διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος που προκάλεσε το θάνατο του 38χρονου και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου τεχνικού του ΑΔΜΗΕ στη Ζάκυνθο. Και τέλος ανέφερε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ θα σταθούνε, όπως είναι αυτονόητο, δίπλα στην οικογένεια του θύματος.

Η κηδεία του άτυχου νέου έγινε σήμερα Τετάρτη 30/12 στις 3 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου παρουσία μόνο στενών συγγενών λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Το agrafanews εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.