Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

AGRAFA NEWS Ομιλία του Βουλευτή Ευρυτανίας στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών που υπέβαλε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του κανονισμού της Βουλής.



Ομιλία του Βουλευτή Ευρυτανίας στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών που υπέβαλε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του κανονισμού της Βουλής.ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Τον λόγο έχει ο κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος από τη Νέα Δημοκρατία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριοι Υπουργοί,  κυρίες και κύριοι βουλευτές, πιστεύω θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι το τελευταίο οκτάμηνο που διάγουμε ως χώρα και ως πολίτες είναι πρωτόγνωρο για όλους μας.

Η επέλαση της πανδημίας του COVID 19 ταρακούνησε το σύνολο των οργανωμένων κοινωνιών και έθεσε την παγκόσμια οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου τρικυμία και όλους τους πολίτες σε μεγάλη ανασφάλεια, τόσο για την προστασία της ζωής τους, όσο και για την επαγγελματική τους προοπτική και επιβίωση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εμείς οι Έλληνες εξερχόμενοι από μια μακροχρόνια οικονομική κρίση, τραυματισμένοι όλοι σχεδόν από τις έξαλλες πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουμε άμεσα πλέον καθημερινές απειλές κατά της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας από τον εξ Ανατολών απρόβλεπτο μεγαλομανή σουλτάνο.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας που όμοιά της δεν καταγράφεται μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ελληνικός λαός είχε την αγαθή

τύχη να έχει Κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σύνεση και αποφασιστικότητα μέσα σε ελάχιστο χρόνο προστάτευσε -και προστατεύει- τη δημόσια υγεία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αμβλύνει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, με αποφασιστικότητα και θάρρος αντιμετώπισε -και αντιμετωπίζει- τις συνεχόμενες προκλήσεις και κάθε είδους απειλές του κακομαθημένου και παράλογου γείτονα, επιβεβαιώνοντας αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, από το Καστελλόριζο μέχρι τον Έβρο.

Σε αυτό το περιβάλλον, κάθε σώφρων Έλληνας πολίτης απαιτεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με ενωμένες τις δυνάμεις μας να απαντήσουμε με θάρρος σε κάθε απειλή και πρόκληση σεβόμενοι την ιστορία του έθνους και της θυσίας των προγόνων μας.

Δυστυχώς, όμως, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με ελάχιστες εξαιρέσεις επέλεξαν την ανεύθυνη και λαϊκίστικη οδό, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το συμφέρον της χώρας και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Χθες, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση του υψηλού ιδιωτικού χρέους, τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με 

πρόσχημα –δήθεν- την προστασία της πρώτης κατοικίας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του πιο επιτυχημένου, κατά τη γνώμη μου, Υπουργού Οικονομικών της τελευταίας δεκαετίας.

Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, τη στιγμή που η Ένωση Δανειοληπτών βεβαίωνε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και δίνει δεύτερη ευκαιρία σε πολλούς πολίτες να μην χάσουν την περιουσία τους.

Αφού ολοκλήρωσε τη βόλτα του στον κάμπο της Θεσσαλίας, γεμίζοντας με λόγια του αέρα τους δοκιμαζόμενους πολίτες από τις θεομηνίες, με περισσή υποκρισία, την ίδια στιγμή η Κοινοβουλευτική του Ομάδα και η Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε την τροπολογία της Κυβέρνησης για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών. Αφού φόρεσε για άλλη μία φορά τη στολή του επαναστάτη αγρότη, αποδοκίμασε την Κυβέρνηση για την αγροτική της πολιτική με περισσή αλαζονεία, την ίδια τη στιγμή κατά την οποία οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζαν στο Ευρωκοινοβούλιο την κοινή αγροτική πολιτική για τις ενισχύσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

Είναι προφανές ότι τόσο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όσο και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και πολιτικό αδιέξοδο. Ο ελληνικός λαός τους στέρησε με απόφασή του το μεγαλείο της εξουσίας και τους έστειλε στα αζήτητα της πολιτικής ιστορίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μεγαλομανία και την αλαζονεία τους, χαρακτηρίζοντας ακόμη το Μέγαρο Μαξίμου

«Λευκό Οίκο» κατά τα αμερικάνικα πρότυπα, αγγίζοντας τα όρια της αριστερής αυτογελοιοποίησης. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά εξαπατά και υποτιμά τους πολίτες με ψεύτικες υποσχέσεις, πιστεύοντας ότι ξέχασαν το κυβερνητικό του παρελθόν.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πιο μνημονιακή Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας στους δανειστές, την πιο φορομπηχτική πολιτική από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% έως το 24%, σχεδόν για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, την αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων και τελών σε όλα τα επίπεδα, την καταλήστευση μισθών και συντάξεων για την επιβολή φόρων, ακόμη και σε εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον πιο βολικό Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, κατά τη γνώμη της περίφημης τρόικας, στην αποτελεσματική επιβολή φόρων και μέτρων καταλήστευσης των Ελλήνων; Αυτός που χωρίς ντροπή δήλωνε ότι θα παραιτηθεί από Υπουργός, εάν μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά το ξέχασε την κρίσιμη στιγμή. Αυτός που κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019, έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δηλώνοντας ότι είναι σημαντικοί και αναγκαίοι, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους. Αυτός που επί των ημερών του έγιναν 25.762 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με την ευλογία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κυνήγαγε τον πρώην σύντροφό τους Λαφαζάνη στα σοκάκια του κέντρου και των Εξαρχείων, απειλώντας τον με φυλάκιση για εσχάτη προδοσία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να το αντιληφθείτε. Κανένας πολίτης δεν ξεχνάει το αμαρτωλό κυβερνητικό παρελθόν σας. Η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε, είναι πρόφαση να βγείτε στην επικαιρότητα -στην καλύτερη των περιπτώσεων- ή να απαλλαγεί ο Αρχηγός σας από τον ενοχλητικό κ. Τσακαλώτο, αφού είναι απολύτως βέβαιο ότι όλες αυτές τις ημέρες θα γίνουν αναπόφευκτες συγκρίσεις Υπουργών Οικονομικών και πολιτικών και θα έχει την τιμητική του.

Τόσο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και προσωπικά ο κ. Σταϊκούρας σας ευχαριστούν για το αναπάντεχο δώρο, γιατί οι Έλληνες πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν για άλλη μία φορά ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία για την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Θα μπορούσα να αναφέρω και να αναλύσω την κυβερνητική πολιτική, αλλά μέσα σε ένα τόσο ολιγόλεπτο πολιτικό λόγο, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, αυτό είναι αδύνατο. Περιορίζομαι, λοιπόν, να αναφέρω ότι όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ήδη τα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και την επικροτούν με την καθημερινή τους εμπιστοσύνη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και αξιόπιστα τα σύνθετα και δύσκολα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο

ΣΥΡΙΖΑ εκρίθη ήδη με την κατάθεσή της, γύρισε μπούμερανγκ στον ίδιο και τα στελέχη του.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απολαμβάνει πλήρως της εμπιστοσύνης της Βουλής. Εμείς, οι Βουλευτές της, στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε πλήρως τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τον οποίο, επαναλαμβάνω, ότι τον θεωρώ τον πιο επιτυχημένο Υπουργό Οικονομικών της τελευταίας δεκαετίας.

Ευχαριστώ πολύ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κοντογεώργο.