Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

AGRAFA NEWS -Αναφορά σχετικά με την αντιμετώπιση των καταστροφών στο Δήμο Αγράφων από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη χώρα.

 

 

                                      

                                                    ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

                                      Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

       

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 22 Σεπτεμβρίου  2020

 

ΠΡΟΣ:1.Υπουργό Εσωτερικών

κ.Τάκη Θεοδωρικάκο


 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

 

Θέμα: «Άμεση αντιμετώπιση καταστροφών στον Δήμο Αγράφων, από την πρόσφατη  θεομηνία που έπληξε την χώρα»

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την χώρα τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, επέφεραν τεράστιες καταστροφές στα έργα υποδομής στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων και ιδιαίτερα στις Κοινότητες Βραγγιανών, Τροβάτου και των γύρω συνοικισμών με αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα να παραμένουν αποκλεισμένοι από κάθε οδική σύνδεση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου Αγράφων και της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, με την αρ.6953/21-9-2020, κήρυξε ήδη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι συνέπειες της Θεομηνίας.

 

Ο Δήμος Αγράφων και η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αμβλύνουν προσωρινά τα προβλήματα που προέκυψαν και ταυτόχρονα ζητούν την συνδρομή της πολιτείας, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Επειδή στην πρώτη ανακοίνωση δεν υπάρχει έκτακτη χρηματοδότηση, στον Δήμο Αγράφων, και στην Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας, αιτούμαστε την άμεση χρηματοδότηση, τόσο του Δήμου Αγράφων για την ταχύτατη αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων καθώς και των δικτύων ύδρευσης, όσο και της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας, για την άμεση αποκατάσταση των υποδομών της Περιοχής. 

 

 

 

                     

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ